Kommunistit kokoontuivat Kreikassa - tuhannet vastustavat kansanäänestystä - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Kommunistit kokoontuivat Kreikassa - tuhannet vastustavat kansanäänestystä

Noin 5000 Kommunistipuolueen kannattajaa kokoontui torstaina Ateenan Syntagman aukiolla osoittaakseen mieltään maan hallitusta ja tulevaa kansanäänestystä vastaan.

3.7.2015 11:41

Kreikassa äänestetään sunnuntaina Kreikan velkaehdoista. Kampanjoidessaan niiden torjumiseksi maan pääministeri Alexis Tsipras on antanut ymmärtää, että Ei-tulos voisi vahvistaa Kreikan asemia myöhemmissä neuvotteluissa. Kommunistipuolueen mukaan seuraukset ovat Kreikalle huonot, oli äänestystulos mikä tahansa.

- Ensi maanantaina hallitus joko lyö lukkoon uudeen, raakalaismaisen sopimuksen tai eromme eurosta alkaa. Kumpi tahansa se on, meidän kansamme menee vararikkoon. Tämän takia olemme sanoneet, että Syrizan ehdotus on ollut alusta lähtien umpikuja kansalaisille, puolueen johtaja Dimitris Koutsoumbas kertoi yleisölle.

Yhden Kommunistipuolueen kannattajan mukaan kreikkalaisten kannattaisi vastustaa velkaehtoja ja hallitusta.

- Haluamme nähdä kansan taistelevan säästötoimia vastaan. Uskomme, että ainoa tie kohti sitä on tyrmätä kiristysyritykset ja sanoa "ei" sekä hallituksen ehdotukselle, että EU:n ehdotukselle ja taistella itsemme puolesta, kertoi 28-vuotias insinööri Panagiotis.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?