BBC: Tunisian ampujalla luultavasti apulaisia - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

BBC: Tunisian ampujalla luultavasti apulaisia

Tunisiassa suositulla turistirannalla kymmeniä ihmisiä surmanneella miehellä uskotaan olleen apureita. Asiasta kertoo Britannian yleisradioyhtiö BBC.

29.6.2015 3:29 | Päivitetty 29.6.2015 7:59

Tunisian sisäministeriön mukaan viranomaiset ovat varmoja, että mies sai apua tekonsa toteuttamiseen. Apureiden uskotaan toimittaneen hänelle hänen käyttämänsä Kalashnikov-rynnäkkökiväärin sekä auttaneen häntä pääsemään Soussen turistikohteeseen, jossa terroriteko tapahtui.

Verilöylyssä kuoli liki 40 ihmistä, suurin osa heistä brittituristeja. Haavoittuneita on yhä vakavassa tilassa sairaalassa.

Ääri-islamistinen Isis-järjestö on ilmoittanut olevansa iskun takana. Joukkosurman tehnyt mies on Tunisian keskiosasta Kairouan maakunnasta kotoisin oleva opiskelija. Poliisi ampui hänet kuoliaaksi terrori-iskun päätteeksi perjantaina.

BBC:n mukaan Tunian viranomaiset ovat puhuttaneet hyökkääjän isää ja kämppäkavereita, mutta heidän ei ole kerrottu olevan epäiltyinä tutkinnassa.

Britannia tutkii hyökkäystä satojen poliisien voimin

Britanniasta on saapunut 16 poliisia tutkimaan terroritekoa Tunisiaan ja sadat viranomaiset työskentelevät Britanniassa tapauksen tutkinnassa. Tutkinta on yksi Britannian suurimmista terrorisminvastaisista tutkinnoista sitten vuoden 2005 Lontoon pommiräjähdysten.

Britannia on varoittanut kansalaisiaan, että islamistit saattavat suunnitella uusia iskuja Tunisiassa. Ministeriön päivittämän matkustustiedotteen mukaan iskujen tekijät ovat viranomaisille tuntemattomia yksittäisiä ihmisiä, joita terroristiryhmät värväävät sosiaalisessa mediassa.

Tunisia on sanonut kiristävänsä turvatoimia lomakohteissa iskun takia. Hallitus myös määräsi suljettavaksi 80 moskeijaa, joissa on sen mukaan yllytetty väkivaltaan. Suljettavat moskeijat ovat toimineet valtion valvonnan ulkopuolella.

EDIT: Uutista täydennetty.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?