Isis aikoi iskeä Lontoossa tänään – toimittaja paljasti suunnitelman

Julkaistu:

Britanniassa The Sun -lehti on paljastanut Isis-terroristien pommi-iskusuunnitelman asevoimien juhlaparaatiin.
Isku oli tarkoitus tehdä tänään Britannian asevoimien juhlapäivän paraatissa Lontoon lounaisosassa.

Isisin aikeet paljastuivat, kun brittiläisen The Sun -lehden toimittaja pääsi lähelle Britanniasta Syyriaan ja Isisin riveihin värväytynyttä miestä. Mies ei tiennyt toimittajan ammattia. Miehen kerrotaan johtavan Isisin toimintaa tietoverkossa ja että hän on alunperin Birminghamista.

Toimittajalle oli kerrottu ohjeet paineastiapommin tekoon. Pommilla oli tarkoitus tappaa Mertonin kaupunginosan kohdalla paraatin sotilaita ja katsojia. The Sun kirjoittaa, että suunnitellun pommi-iskupaikan vieressä on Woolwichin kasarmi, jossa islamistit tappoivat vuonna 2013 fusilieerirykmentissä palvelleen sotilaan.

– Se tulee olemaan iso. Iskemme kuffareita (vääräuskoisia) kovaa InshAllah. Iskemme heidän sotilaitaan heidän omalla maallaan. InshAllah. Sotilaat, jotka palvelivat Irakissa ja Afganistanissa tulevat olemaan siellä. Hyppää väkijoukkoon ja räjäytä pommi, ohjeiden kerrotaan kuuluneen The Sunin mukaan.

Birminghamista kotoisin oleva Hussein sai hieman yli puolentoista vuoden vankilatuomion vuonna 2012, kun hän oli tunkeutunut entisen pääministerin Tony Blairin neuvonantajan sähköpostitilille ja varastanut satoja kontaktitietoja. Vapautumisensa jälkeen Husseinin kerrotaan lähteneen Syyriaan.

Poliisi on silti kehottanut ihmisiä osallistumaan normaalisti juhlapäivän paraatiin, kertoo The Guardian -lehti.

Suomessa asiasta uutisoi ensimmäisenä Yle.