Suomalaismies tuomittiin raa’asta murhasta Ruotsissa

Julkaistu:

Kaverinsa uudenvuodenaattona murhannut mies tuomittiin elinkautiseen.
Västmanlandin käräjäoikeus on tuominnut keski-ikäisen suomalaismiehen elinkautiseen murhasta.

Mies murhasi 49-vuotiaan ystävänsä Salan kunnassa viime vuonna uudenvuodenaattona. Västmanlandin käräjäoikeuden tuomiosta selviää, että murhasta tuomittu mies on Ruotsissa asuva Suomen kansalainen.

Poliisi löysi murhatun miehen asunnosta Salassa. Tuolloin tekijäksi epäilty mies oli paennut, mutta poliisi pääsi hänen jäljilleen toisen asunnossa asuneen henkilön vihjeen perusteella. Miehestä tehtiin etsintäkuulutus, ja hän antautui itse poliisille muutamaa tuntia myöhemmin.

Miehet olivat juopotelleet asunnossa. Syytetty kertoi myöhemmin oikeudessa käyttäneensä samana iltana myös huumeita. Lisäksi välejä kaiversivat sekä raha-asiat että mustasukkaisuus, joka purkautui väkivallaksi.

Ruotsin media kuvaa 49-vuotiaan miehen murhaa raa’aksi. Tekijän kerrotaan leikanneen uhriksi joutuneen miehen kurkun auki ja pahoinpidelleen häntä muutenkin.

Epäillyn miehen puoliso otettiin kiinni vähän tapahtuneen jälkeen, mutta syytteistä häntä kohtaan luovuttiin vähän myöhemmin. Puoliso kuitenkin todisti oikeudessa syytettyä vastaan. Käräjäoikeudessa pidettiin selvänä, että syytetyllä oli tarkoitus tappaa uhri häikäilemättömästi.

Miehellä oli aiempaa rikostaustaa.

Asiasta kertoi ensimmäisenä Aftonbladet.