87-vuotias brittimies taistelee oikeudesta suudella vaimoaan - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

87-vuotias brittimies taistelee oikeudesta suudella vaimoaan

Hoitokoti kielsi Thomas Middletonia suutelemasta ”jatkuvasti” vaimoaan. Mies aikoo viedä kiellon oikeuteen.

22.6.2015 10:57

87-vuotias brittimies kertoo Daily Mailille järkyttyneensä pahan kerran, kun hänelle lyötiin hoitokodissa eteen paperi, joka hänen piti allekirjoittaa. Muuten hän ei olisi saanut tavata hoitokodissa olevaa, alzheimeria sairastavaa vaimoaan.

Sopimuksessa määriteltiin, että Thomas Middleton saa suudella vaimoaan Joania vierailuilla vain kahdesti, saapuessaan ja lähtiessään. Hoitokoti perusteli määräystä muun muassa sillä, että Middleton oli vierailulla suudellut vaimoaan ”jatkuvasti”. Tämä oli koettu vaimon hoidon kannalta hankalaksi.

Mikäli alla oleva twiitti ei näy, voit katsoa sen tästä linkistä.

Thomas Middleton taking Derby council to court to win the right to kiss his wife http://t.co/vrdswxmbQz— Miroslav Georgiev (@mirogeorgiev97) 22. kesäkuuta 2015

Middleton on perustanut verkkoon keräyksen hankkiakseen varoja haastaa Derbyn kunta oikeuteen. Hän haluaa kumota määräyksen, joka on aiheuttanut hänelle tuskaa.

– Elämäni on ollut helvetillistä sen jälkeen, kun vaimoni otettiin pois minulta 4. syyskuuta 2010. Olen halunnut tavata häntä siitä lähtien. En pysty nukkumaan öisin, Middleton kertoi Daily Mailille.

Ristiriitoja hoitajien kanssa

Middletonin vierailuja vaimonsa luona on valvottu alusta asti. Hoitokodin henkilökuntaa on läsnä aina. Ennen vaimon joutumista hoitokotiin Middleton oli hoitanut tätä itse kotona.

Middleton pyysi viime vuonna asianajajansa välityksellä hoitokotia antamaan hänelle edes jonkin verran yksityisyyttä vaimonsa kanssa. Seurauksena oli vierailuehtojen kiristäminen ja muun muassa määräys suutelun rajoittamisesta.

Derbyn kaupungin määräyksessä perusteltiin, että Middleton oli hoitajien mukaan ”suudellut, töninyt ja vetänyt” vaimoaan jatkuvasti. Hoitajien mukaan mies oli myös hermostunut, jos vaimo ei reagoinut. Hoitokoti on myös esittänyt huolensa, että Middleton ei palauttaisi vaimoaan hoitokotiin, jos hänen annettaisiin viedä tämä joskus vierailulle kotiinsa.

Middleton kiistää väitteet.

– En ole tehnyt mitään vaimolleni. Rakastan häntä niin paljon. En halua jättää häntä, Middleton sanoi Daily Mailille.

Tapaus on noussut Britanniassa esimerkiksi siitä, kuinka paljon omaisilla voi olla päätäntävaltaa vaikeasti sairaiden hoitoon ja vierailukäytäntöihin. Viime kädessä Middletonin tapauksen ratkaisee paikallinen alioikeus.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?