Paha moka lähti leviämään somessa Charlestonin verilöylyn jälkeen – ”Korostaa tapauksen järjenvastaisuutta” - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Paha moka lähti leviämään somessa Charlestonin verilöylyn jälkeen – ”Korostaa tapauksen järjenvastaisuutta”

Charleston Post & Courier -lehden etusivua hallitsi torstaina edellisen päivän joukkosurma, jossa paikallisen metodistikirkkoon hyökännyt asemies surmasi yhdeksän ihmistä.

19.6.2015 12:40

Lehden kanteen liimattu mainos on räikeässä ristiriidassa suru-uutisen kanssa. Mainostarrassa kerrotaan ampumaradan ja asekaupan ”naisten illasta”, jossa 30 dollarilla saa käyttöönsä pistoolin tai revolverin ammuksineen sekä silmä- ja korvasuojukset.

Filosofi Jonathan A. Neufeld jakoi kuvan lehden etusivusta Twitterissä. Hän kirjoittaa päivityksessään, että mainos korostaa Charlestonin tapauksen järjenvastaisuutta. Jos kuvaa ei näy, voit katsoa sen täältä.

Accentuating the irrationality of the Charleston news, the paper puts an ad for a gun shop on the front page today. pic.twitter.com/GyAW4EcKF1— Jonathan A. Neufeld (@jneuf) 18. kesäkuuta 2015

Charleston Post & Courier kertoi myöhemmin muun muassa Facebook-sivullaan, että kyse oli ”hyvin valitettavasta yhteensattumasta” ja pahoitteli asiaa. Lehden mukaan hämmennystä herättänyt mainos oli liitetty vain osaan numeroista.

Washington Post –lehden bloggaaja Christopher Ingraham kirjoittaa, että tapaus tuo esiin ampuma-aseiden kahtalaisen roolin amerikkalaisessa elämänmenossa.

Yhtäältä aseet ovat miljoonille kansalaisille harrastus, urheilulaji tai keino puolustaa itseään. Toisaalta Yhdysvalloissa tehdään niin paljon henkirikoksia ampuma-aseilla, että maa sijoittuu tilastoissa vauraiden valtioiden kärkipäähän.

Yhdysvaltain presidentti Barack Obama piti torstaina Charlestonin uhrien muistoksi puheen, jossa hän kritisoi maan aselainsäädäntöä.

– Jossain vaiheessa meidän täytyy valtiona kohdata se tosiasia, että tämäntyyppistä joukkoväkivaltaa ei tapahdu muissa kehittyneissä maissa, Obama sanoi.

21-vuotiaan Dylann Roofin epäillään ampuneen yhdeksän ihmistä metodistikirkossa keskiviikkona. Hän on tällä hetkellä vangittuna. Poliisi on alustavasti epäillyt rasistista motiivia.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?