Putin avasi Venäjän ”Armeija-Disneylandin” – lapsille kenttälounaita ja aseita kiipeilytelineiksi

Venäjän puolustusministeriön ylläpitämä teemapuisto avautui lähellä Moskovaa. Samassa yhteydessä esiteltiin myös maan huippuaseita.

18.6.2015 22:47 | Päivitetty 19.6.2015 7:50

Venäjän kansallistunteen nostattama militarismi meni jälleen askelen pitemmälle tällä viikolla, kun presidentti Vladimir Putin avasi Moskovan lähelle pystytetyn uuden teemapuiston.

”Isänmaalliseksi puistoksi” nimetty keskus keskittyy paikalla käyneiden toimittajien mukaan käytännössä esittelemään Venäjän asemahtia ja menneitä sotavoittoja. Puuhaa löytyy koko perheelle, tarjolla on armeijan kenttälounaita aterioiksi, ja vuoristoradan sijaan lapset voivat huvitella kiipeilemällä erilaisten raskaiden aseiden päällä.

Pikkupoika tutki konekivääriä Armeija 2015 -näyttelyssä.

Puistosta kertoi laajasti esimerkiksi brittilehti Guardian.

Yllä olevalla videolla esitellään teemapuiston avajaistapahtumaa Armeija 2015 -näyttelyä.

Tulevassa teemapuistossa pääsee ampumaan myös käsiaseilla.

Puiston rakentaminen on Guardianin mukaan vasta alussa. Sen on tarkoitus olla valmis vuonna 2017, jolloin alueelle odotetaan päivittäin kymmeniä tuhansia ihmisiä. Viereen nousee hotelleja majoittamaan perheitä. Puistossa voi ajaa tankilla, ampua erilaisilla aseilla ja harrastaa extreme-urheilua.

”Työtä lasten parissa”

Kubinkassa Moskovan lähellä sijaitseva teemapuisto järjestää myös lyhytaikaisempia tapahtumia ja näyttelyitä. Avajaistapahtumaksi oli rakennettu valtaisa, nelipäiväinen Venäjän aseteollisuuden näyttely Armeija 2015. Paikalla näyttelyyn on tutustumassa delegaatioita ympäri maailmaa.

Putin avasi teemapuiston ja asenäyttelyn tiistaina.

Putin avasi näyttelyn ja teemapuiston tiistaina näyttävästi kertomalla, kuinka Venäjä aikoo lisätä ydinasearsenaaliinsa 40 uutta mannertenvälistä ohjusta. Putinin mukaan Kubinkan teemapuisto on ”tärkeä osa sotilaallis-isänmaallisessa työssämme lasten parissa”.

Vielä pitemmälle meni Putinin ystäväksi tituleerattu Yön sudet -moottoripyöräjengin johtaja Aleksandr Zaldostanov, joka tutustui paikkaan avajaispäivänä. Hän hehkutti toimittajille, kuinka puisto on Venäjän vastaus Yhdysvalloille.

– Neuvostoliiton aikoina armeija oli etäinen ja kaukainen, mutta me tunnemme olevamme lähellä sitä. Armeijaa romantisoidaan ja mielestäni se on hyvä asia. Jos emme itse kouluta lapsiamme, Amerikka tekee sen sijastamme ... kuten olemme nähneet Ukrainassa, Zaldostanov lausui.

Kävijä tutki pienoismallia Priboy-maihinnousualuksesta.

Guardianin mukaan teemapuistossa esitellään jatkossa myös esimerkiksi Venäjän käymiä menestyksekkäitä taisteluita sekä Neuvostoliiton että tsaarinajoilta. Guardian kuitenkin huomioi, että nykyaikaista niin sanottua ”hybridisotaa” teemapuisto ei esittele, vaan paukut on pantu tavanomaiseen sotaan.

Huippuaseet esillä

Teemapuiston avajaistapahtuman Armeija 2015 -näyttelyn toivotaan johtavan tuottoisin ulkomaisiin asetilauksiin Venäjän aseteollisuudelta. Alla kuvasatoa näyttelystä:

S-300VM-torjuntaohjusjärjestelmä.

BUK-M2E-ilmatorjuntaohjusjärjestelmä.

Tankkeja ja sotilasajoneuvoja Armeija 2015 -näyttelyalueella.

Iskander-ohjus.

Venäläissotilaat harjoittelivat Armeija 2015 -näyttelyn yhteydessä.

TOS-1-raketinheitinjärjestelmä.

Sotilasajoneuvo kuljetusalustalla.

T-72B3-tankki. Kyseistä modernisoitua tankkimallia on vain Venäjän armeijalla, mutta niitä väitetään nähdyn myös Itä-Ukrainan separatistien hallussa.

Varsmiehet laskeutuivat Mi-8AMTSh-kuljetushelikopterista.

TOS-1A-raketinheittimien iskemiä.

Tykistön yhteislaukaus.

T-72M-tankki ajoi ponttoonisillalle.

Mi-28-helikopterien taitolentoesitys.

Presidentti Vladimir Putin kierteli näyttelyn sisähallia puolustusministeri Sergei Shoigun kanssa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?