Vankilasta paenneiden takaa-ajo jatkuu Yhdysvalloissa: Poliisi julkaisi uuden kuvan - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Vankilasta paenneiden takaa-ajo jatkuu Yhdysvalloissa: Poliisi julkaisi uuden kuvan

Yhdysvaltain viranomaiset julkaisivat keskiviikkona uusia kuvia Richard Mattista ja David Sweatista, jotka pakenivat vankilasta New Yorkissa jo yli viikko sitten.

17.6.2015 22:17

Viranomaisten julkaisemat kuvat ovat havainnekuvia siitä, miltä kaksikko saattaa näyttää oltuaan pakosalla toista viikkoa. Elinkautisia tuomioita murhista istuva kaksikko pakeni ylimmän tason turvallisuusluokassa olevasta Clintonin vankilasta edellisviikolla perjantain ja lauantain välisenä yönä Dannemorran kaupungista.

Vankilassa työskennelleen naisen Joyce Mitchellin epäillään auttaneen kaksikkoa pakenemaan vankilasta. Mitchellillä on epäilty olleen romanttinen suhde kumpaankin vankikarkuriin. Aiemmin tutkintaa lähellä olleet lähteet sanoivat, että Mitchell oli suunnitellut kaksikon kanssa aviopuolisonsa Lyle Mitchellin surmaamista.

Joyce Mitchellin piti hakea kaksikko pakopaikalta, mutta hän ei koskaan saapunut paikalle. Nyt syyttäjät ottivat ensimmäistä kertaa kantaa väitteeseen. Syyttäjien mukaan kolmikko oli todella suunnitellut Lylen surmaamista, mutta suunnitelmaa ei koskaan toteutettu, sillä Joyce ei saapunut pakopaikalle. Joyce Mitchell hakeutui sairaalahoitoon paniikkikohtauksen takia lauantaina 6. kesäkuuta eli samana lauantaina, jolloin Mattin ja Sweatin huomattiin paenneen.

Joyce Mitchell oli oikeudessa eilen asianajajansa Steven Johnstonin kanssa.­

Viranomaisten mukaan pakokaksikko sai noin seitsemän tunnin etumatkan, sillä sellejä tarkastaneet vartijat eivät huomanneet, että sängyissä oli todellisuudessa ihmishahmon muotoon tehdyt mytyt eikä ihmisiä.

Reutersin mukaan viranomaiset ovat saaneet yli 1 200 vinkkiä pakenijoiden mahdollisista liikkeistä, mutta yhtään läpimurtoon johtanutta vinkkiä ei ole toistaiseksi annettu. Parhaan vinkin viranomaiset saivat viime viikolla, kun poliisikoira haistoi Subway-ravintolan roskiksesta jommankumman miehen hajun. Se ei kuitenkaan johtanut kaksikon piilopaikan löytämiseen.

Elokuva-tyylinen pako on saanut viranomaiset täysin ymmälleen. Etsintää tehdään niin Yhdysvaltojen, Kanadan kuin Meksikonkin alueilla. Aiemmin vankilasta paennut Matt pakeni viime kerralla Meksikoon ja tästä syytä Meksikon ja Yhdysvaltojen välisen rajan valvontaa on tehostettu.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?