Kahta epäillään Lisan, 17, murhasta Ruotsissa – epäiltyjen naapuri: ”Tämä on pelottavaa”

Julkaistu:

Lisa Holmin murhasta epäiltyinä pidätettyjen naapuri avautuu Expressenille tilanteesta.
Kaksi henkilöä on pidätetty epäiltyinä kadonneen Lisa Holmin, 17, murhasta. Myöhään perjantaina etsintäalueelta löytyi ruumis, jonka poliisi uskoo kuuluvan Lisalle. 17-vuotias Lisa Holm katosi sunnuntai-iltana Länsi-Götanmaalla sijaitsevassa Blombergin maalaiskylässä. Hän oli ollut lähdössä kotiin kahvilasta, jossa hän oli kesätöissä.

– Tämä on pelottavaa ja erittäin epämukavaa. Toivon todella, että pidätetyt ovat syyttömiä, pidätettyjen kanssa samassa kivitalossa asuva mies kertoo Expressenissä.

Expressen haastatteli myös perjantaina Lisa Holmin katoamispaikalla käyneitä ihmisiä. Tapaus ahdistaa koko kylää.

– Tämä on kauheaa. En voi ymmärtää, mitä on tapahtunut, 39-vuotias Roger Andersen sanoo.

– Minulla itsellänikin on lapsia. Tällainen tuntuu sanoin kuvaamattoman kauhealta, 54-vuotias Mia Carlsson kertoo.

Löytyi perjantaina

Kadonneeksi Lisa Holmiksi uskottu vainaja löytyi etsintäalueelta myöhään perjantaina.


Aftonbladet kertoi aiemmin, että pidätettyinä on yhteensä kolme henkilöä, joista kahta epäillään murhasta ja yhtä rikoksentekijän kätkemisestä. Kyseessä ovat samat henkilöt, jotka otettiin perjantaina poliisin haltuun. Noin kolmikymppisistä epäillyistä kaksi on miehiä ja yksi nainen. Poliisi otti kolmikon perjantaina kuulusteltavaksi. Tuolloin ei vielä kerrottu, että heitä olisi epäilty mistään rikoksesta.

Naapuri peloissaan

Expressenin haastatteleman naapurin mukaan pidätetyt ovat muuttaneet muualta Ruotsiin töihin.

– He ovat käyttäytyneet mukavasti, vaikka en ymmärräkään heidän kieltään, naapuri kuvailee pidätettyjä ja tilanteesta aiheutuvaa shokkia.

Lehden mukaan pidätetyt miehet ovat noin 30-vuotiaita. He ovat tehneet lähinnä erilaisia korjaustöitä alueella. Pidätetty nainen on lehden mukaan tehnyt tilapäistöitä samalla alueella.

Syyttäjä ei ole vielä kertonut, keitä pidätetyistä epäillään murhasta. Kahta heistä epäillään joka tapauksessa murhasta ja yhtä rikoksentekijän kätkemisestä.