Lisan, 17, etsinnöissä mukana aiemmin kadonneen Helenan sisko Ruotsissa: “Ajattelin, ei taas” - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Lisan, 17, etsinnöissä mukana aiemmin kadonneen Helenan sisko Ruotsissa: “Ajattelin, ei taas”

Sunnuntaina kadonneen Lisa Holmin etsinnät jatkuvat lähes taukoamatta Ruotsissa. Mukana on vuonna 1992 kadoneen Helena Anderssonin sisko Gabriella.

Lisa Holm on edelleen kateissa. Ruotsin poliisi sanoo käyvänsä nyt taistelua kelloa vastaan. Holm katosi työpaikaltaan kahvilasta Kinnekullan lähellä viime sunnuntai-iltana puoli seitsemän aikaan.­

12.6.2015 12:09

– Ajattelin, ei taas. Kuka ikinä tämän on tehnyt Lisalle, hänen on jäätävä kiinni, Gabriella Andersson sanoi Expressen-lehdelle Länsi-Göötanmaalla käynnissä olevien suuretsintöjen lomassa eilen.

Anderssonin sisko Helena katosi vuonna 1992 Mariestadissa vietetyn illan jälkeen. Anderssonin kengät ja koruja löydettiin etsinnöissä, mutta mitään muuta tietoa tuolloin 22-vuotiaan naisen kohtalosta ei ole. Se, että kengät olivat veren tahrimat, viittaa siihen, että Andersson joutui rikoksen uhriksi.

Lehden haastattelema Helenan äiti Gudrun Andersson sanoo, että järkyttävät muistot katoamisajasta muuttuivat täysin kirkkaiksi, kun tieto Holmin katoamisesta alkoi levitä medioissa. Holm katosi noin 40 kilometrin päässä siitä paikasta, missä Andersson nähtiin viimeisen kerran. Myös Holmin jäljiltä on löydetty useita esineitä, joiden tiedetään varmuudella tai lähes varmuudella liittyvän tyttöön.

Andersson sanoo, että hänen mielestään tekijä voi olla sama.

– Uskon, että hän on edelleen tuolla jossain. Kyllä, uskon, että tekijä voi olla sama, Andersson sanoo Expressenille.

Etsinnöissä mukana oleva Gabriella haluaa auttaa, ettei Holmin perhe joutuisi kokemaan sitä kaikkea kamaluutta, jonka kanssa hänen perheensä joutuu elämään edelleen päivittäin.

– Hänen perheensä on todennäköisesti paniikissa. Teen kaikkeni, ettei heidän tarvitsisi käydä läpi sitä, mitä meidän on täytynyt. Yhdenkään ihmisen ei pitäisi elää täydessä epätietoisuudessa 23 vuotta. Ympärilläsi pyörii käsittämätön ja epätoden tuntuinen mediasirkus, kun ainoa asia, mitä haluat, on saada rakkaasi takaisin, Gabriella-sisko sanoi.

Niin Holm kuin Anderssonkin katosivat kesäkuussa. Tutkintaa kummassakin tapauksessa johtava Skövden poliisipäällikkö Lars Johansson sanoi eilen, että poliisi tiedostaa tapausten samankaltaisuuden ja että poliisi tutkii kaikkia mahdollisia johtolankoja.

Entinen syyttäjä Sven-Erik Alhem sanoo lehdelle, että hyvin todennäköisesti poliisi käy nyt läpi kaiken sen tutkintamateriaalin, jota Helena Anderssonin katoamisen aikaan kerättiin.

Aftonbladet-lehden mukaan poliisi kiertää katoamisaluetta eli Kinnekullan ja Blombergin aluetta käymällä läpi kaikki talot. Poliisit jatkoivat etsintöjä taskulamppujen avulla vielä myöhään perjantain vastaisena yönä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?