Saddam Husseinin ex-neuvonantajan ruumis katosi matkalla hautajaisiin - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Saddam Husseinin ex-neuvonantajan ruumis katosi matkalla hautajaisiin

Viime viikolla kuolleen Irakin ex-ulkoministerin ruumis katosi al-Jazeeran mukaan lentokoneesta.

Tariq Aziz oli Irakia diktaattorin ottein hallinneen Saddam Husseinin (taulussa) luottomies ennen kuin presidentti Hussein joutui pakenemaan toisen Irakin sodan aikaan. Arkistokuva vuodelta 2002.­

11.6.2015 23:36

Irakin diktaattorina tunnetun Saddam Husseinin pitkäaikainen ulkoministeri Tariq Aziz kuoli perjantaina. Omituisen tapahtumaketjun takia häntä ei kuitenkaan saatane hautaan niin nopeasti kuin alun perin oli tarkoitus. Al-Jazeera kertoi torstaina, että Jordanian Ammaniin matkalla ollut vainaja Aziz on kadonnut.

Katoaminen tapahtui Irakissa. Al-Jazeeran saaman raportin mukaan Azizin ruumis siepattiin pääkaupunki Bagdadissa. Ilmeisesti edesmennyt ulkoministeri oli jo ehditty lastata arkkuineen Ammanin-koneeseen, mutta hän ei ikinä saapunut siellä odottavien omaistensa luokse.

Bagdadin lentokentän viranomaiset vahvistivat al-Jazeeran toimittajalle, että Azizin ruumiin olivat vieneet asemiehet juuri ennen lentokoneen lähtöä matkaan. Omituista kyllä, asemiehet olivat ilmeisesti olleet kentällä täysin luvallisesti.

Al-Jazeeran lähteiden mukaan Azizin ruumis oli ollut tarkoitus lennättää Ammaniin Royal Jordanian Airlinesilla kello 20.10 lähtevällä lennolla yhdessä vainajan lesken kanssa.

79 vuoden ikään ehtinyt Aziz vietti runsaan vuosikymmenen vankilassa. Hän antautui yhdysvaltalaisjoukoille vuonna 2003 pian sen jälkeen, kun pahamaineinen diktaattori Hussein oli kadonnut. Aziz tuomittiin kuolemaan vuonna 2010 irakilaisten murhista ja rikoksista ihmisyyttä vastaan. Hän oli pyytänyt tuomion toimeenpanon nopeuttamista huonon terveydentilansa vuoksi. Luonnollinen kuolema kuitenkin ehti korjata Saddam Husseinille lojaalin miehen.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?