33 loukkaantui salamaniskuissa saksalaisfestareilla – suomalaismies:”Ensiapuporukat juoksivat joka suuntaan” - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

33 loukkaantui salamaniskuissa saksalaisfestareilla – suomalaismies:”Ensiapuporukat juoksivat joka suuntaan”

33 henkilöä on loukkaantunut salaman iskettyä kahdesti Saksan suurimmille musiikkifestivaaleille Rock Am Ringiin lauantaina aamuyöllä.

Kahdeksan henkilön loukkaantumiseen johtanut salamanisku tapahtui yhdysvaltalaisrokkari Marilyn Mansonin keikan aikana.­

7.6.2015 11:28

Ensimmäinen salama iski festivaalin takahuonealueelle noin yhden aikaan yöllä vahingoittaen kahdeksaa tuotanto-organisaation jäsentä, brittilehti The Guardian kertoo.

Tämä sai festivaalijärjestäjät ohjaamaan yleisöä telttoihin suojaan ukkoselta ja viivyttämään konserttien aloittamista.

Seuraava salama iski noin neljän aikaan aamuyöstä festivaalin leirintäalueelle. Tällä kertaa 25 henkilöä loukkaantui.

Poliisin mukaan kaikki loukkaantuneet on viety sairaalaan, mutta kenelläkään ei ole suurempaa hätää. Salama ei osunut suoraan kehenkään.

Paikalla ollut Jussi Aalto kertoo Ilta-Sanomille, että hurja myrsky nousi festivaalin ylle aivan yllättäen.

– Kun aurinko laski, niin ei siinä edes ehtinyt huomaamaan kun myrsky nousi. Se pääsi tulemaan ihan pyytämättä ja yllättäen ja aikamoisella tuulella. Kyllä aitaa alkoi kaatumaan, Aalto muistelee perjantain tapahtumia.

Aalto ei nähnyt ensimmäistä salamaniskua, sillä oli sen aikaan katsomassa Marilyn Mansonin keikkaa. Hän kuitenkin huomasi, että keikan aikana alkoi tapahtua.

Länsisaksalaisessa Mendigin kaupungissa järjestettävä Rock Am Ring kerää vuosittain jopa 90 000 musiikin ystävää.­

– Salama iski sinne backstagelle. Järjestysmiehet ja ensiapuporukat alkoivat juosta joka suuntaan ja ihmiset menemään aika vauhdilla mukana. Aluksi ei oikein päästy perille siitä, mitä oli tapahtunut.

– Todettiin siinä aika pian, että on parempi lähteä autolla karkuun ennen kuin myrsky tulee kunnolla päälle, Aalto sanoo.

Festivaali jatkui onnettomuuden jälkeen kuitenkin normaalisti ja päättyy tänään sunnuntaina. Illan pääesiintyjinä toimivat muun muassa Motörhead, Foo Fighters ja Slipknot.

Perjantainen ukkosmyrsky ulottui viikonlopun aikana myös Rock Am Ringistä noin 400 kilometriä itään naapurifestivaalille Rock Im Parkiin.

Sielläkin ryhdyttiin varotoimenpiteisiin, mutta tiedettävästi kenellekään ei käynyt kuinkaan.

– Olimme tulossa leirintään illalla ja meidät ohjattiinkin yhtäkkiä ihan toiseen suuntaan. Sanoivat, että leirintään ei saa mennä, paikalla ollut Marjo Kangasluoma kertoo.

Kangasluoma selittää, että leirintäalueelle pyrkineet festivaalikävijät ohjattiin suureen parkkihalliin, jossa nämä viettivät lähes kaksi tuntia.

– Vähän kyllä mietittiin, että onko ukkosmyrsky oikeasti niin paha, että tällainen varotoimi täytyy tehdä. Emme edes kokeneet, että myrsky on juuri nyt päällä. Kai se sitten oli, kun Rock Am Ringissäkin kävi pahasti, Kangasluoma sanoo.

– Nyt täällä on ihan normaali meininki, märät teltat joka paikassa. Festivaali jatkuu.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?