Kreikka ei hyväksy velkojien ehtoja - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Kreikka ei hyväksy velkojien ehtoja

Kreikan talousministeri George Stathakis kertoo, ettei Kreikka voi hyväksyä velkojien asettamia ehtoja 7,2 miljardin euron tukilainan maksusta.

5.6.2015 10:36 | Päivitetty 5.6.2015 11:47

Kreikka tarvitsisi rahaa välttääkseen maksukyvyttömyyden.

Kreikan pitäisi lyhentää tänään velkaansa 300 miljoonalla eurolla. Stathakisin mukaan Kreikalla on rahat, mutta hallitus on päättänyt olla maksamatta lainaerää.

Kreikka pyysi eilen Kansainväliseltä valuuttarahastolta lupaa siirtää maksut kuluvan kuukauden loppuun. IMF antoi luvan järjestelylle.

Kreikkalaiset toivovat sopua

Lähes joka toinen kreikkalainen toivoo, että hallitus saavuttaa sovun velkojien kanssa, vaikka se tarkoittaisi kompromisseja.

Kolme neljästä kreikkalaisesta haluaa pysyä eurossa. Kreikka voi joutua ulos eurosta, jos se joutuu maksukyvyttömäksi. Tulokset selviävät tuoreesta kreikkalaisille tehdystä mielipidekyselystä.

Pääministeri Alexis Tsipras on vaatinut muutoksia velkojien asettamiin ankariin ehtoihin. Hallitsevasta puolueesta Syrizasta on viestitetty, että mahdollisuutena ovat myös ennenaikaiset vaalit. Kreikkalaisisista 37 prosenttia tukee vaaleja, jos ne auttavat ratkaisemaan kiistan.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?