Pientä poikaa haukuttiin tytöksi – halusi silti kasvattaa pitkät hiukset USA:n syöpälasten peruukkeja varten

Julkaistu:

Suurisydäminen floridalaispoika lahjoitti hiuksensa kaksi viikkoa sitten hyvään tarkoitukseen.
Floridalainen Christian McPhilamy, 8, kiinnostui kovasti nähtyään kuusivuotiaana televisiomainoksen, joka käsitteli lasten syöpiä.

Christian kysyi silloin heti äidiltään, mistä on kyse. Sen jälkeen hän alkoi etsiä asiasta lisätietoa ja löysi hyväntekeväisyysjärjestön, joka toimittaa peruukkeja syövästä kärsiville lapsille.

– Kerroin hänelle, että siellä voi lahjoittaa hiuksensa syövästä kärsiville lapsille... tehdä peruukin omista hiuksista. Ja hän sanoi ”minä haluan tehdä niin”, 28-vuotias äiti Deeanna Thomas muistelee.

Joulukuussa 2012 ilmaan heitetty ajatus ei ollut ohikiitävä, vaan Christian todella alkoi kasvattaa hiuksiaan.

Pitkähiuksinen poika sai kuulla ikäviä kommentteja muilta lapsilta ja jopa aikuisilta, jotka eivät tienneet hyvästä tarkoituksesta.

– Jotkut ihmiset yrittivät kutsua minua tytöksi, kertoo Christian.

Se veti mielen matalaksi, mutta hän ei missään vaiheessa halunnut lopettaa kesken. Urakka kesti kaksi ja puoli vuotta.Jos yllä oleva twiitti ei näy, voit käydä katsomassa sen täältä.

Kaksi viikkoa sitten Christian leikkautti 30-senttiset hiuksensa pois. Ennen leikkuuta hiukset jaettiin neljään osaan.

Kakkosluokkalainen seurasi tarkasti netistä lukemiaan ohjeita, pussitti hiukset ja lähetti ne Children with Hair Loss -järjestölle.

– Se täytti minut ilolla ja ylpeydellä. Se oli mahtavaa, minun pieni poikani, 30-vuotias isäpuoli Scott Norris ylpeilee.

– Hänen hiuksensa, ennen leikkuuta suoristimme ne kuvia varten, mutta ne olivat giganttisen suuret, kiharaiset ja pitkät.

Jakamisen ja auttamisen ilo lähtee Christianin ja 3-vuotiaan pikkusiskon Avalynn Norrisin kasvatuksesta.

– Olemme yrittäneet kasvattaa heidät sillä ajatuksella, ettei kyse ole ainoastaan teistä. Kyse on kaikista. Kaikki auttavat kaikkia, ja kaikki ovat mukana yhteiskunnassa, äiti pohtii.

Christianin tarina on levinnyt laajalti sosiaalisessa mediassa. Häntä kehutaan muun muassa ”pieneksi sankariksi”.

– Voin vain toivoa, että joku pojistani tekisi edes puoliksi yhtä mahtavan jutun kuin tämä, sanoo eräs vanhempi.

Christianin opettaja Lisa Van Dam on aiemminkin nähnyt pojan kantavan kortensa kekoon yhteiskunnan eteen. Hänen mielestään teko oli vaikuttava.

– Christianilla on suuri sydän!Jos yllä oleva twiitti ei näy, voit käydä katsomassa sen täältä.