CNN: Äärijärjestö Isisin tuorein ase on vesi - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

CNN: Äärijärjestö Isisin tuorein ase on vesi

Äärijärjestö Isisin julmuudet yltävät alueille, missä sen taistelijoita ei ole. Nyt järjestö rajoittaa CNN:n mukaan vedensaantia.

Tuhannet ja taas tuhannet ihmiset pakenevat Isisin tieltä. Kuvassa Ramadin kaupungin sunniasukkaat pakenivat, kun Irakin armeija joutui antautumaan järjestölle. Nyt Isis säännöstelee rajulla kädellä kaupungin pohjoispuolen kaupunkien vedensaantia.­

4.6.2015 18:13

Uutiskanava CNN kertoo, että ääri-islamistinen Isis-järjestö on rajoittanut merkittävästi hallussaan olevan padon käyttöä Ramadin kaupungin pohjoispuolella. Tämä tarkoittaa sitä, että Isis on katkaissut veden tulemisen useista kaupungeista ja ohjailee joenpinnan korkeutta haluamallaan tavalla.

CNN:n haastattelemien viranomaisten ja asukkaiden mukaan taistelijat avaavat padon 26 vesiportista ainoastaan kaksi tai kolme pieniksi hetkiksi päivisin. Pato sijaitsee Eufratjoessa.

Kanavan mukaan Isis ohjailee vettä myös omiin tarpeisiinsa. Se myös tekee järjestölle uusia reittejä, jotka kulkevat paikoista, missä vedenpinta on matalalla. Järjestö on asukkaiden mukaan päässyt näin hyökkäämään uusille alueille.

Asukkaat Habbanijan, Husajbahin ja Khalidijahin ovat paenneet Isistä. Kaksi vielä kaupunkeihin jäänyttä asukasta kertoivat torstaina, että ainakin 300 perhettä on paennut kohti Irbiliä, joka on kurdialue Irakissa.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?