Venäläiskoneiden ja amerikkalaishävittäjän kohtaaminen Mustallamerellä hämmentää – USA:lta harvinainen video

rac

Julkaistu:

Venäläiset rynnäkkökoneet ovat lähestyneet useaan otteeseen USA:n laivaston alusta Krimin edustalla. Nyt laivasto on julkaissut harvinaisen videon kumotakseen venäläismediassa liikkuvat väitteet.
CNN:n mukaan videon julkaisu on laivastolta epätavallinen ele ja tarkoitettu kumoamaan venäläismedian uutisointia.

Laivasto kertoo, että sen USS Ross -hävittäjäalus oli 25 mailin (n. 40 kilometrin) päässä Krimin rannikosta, kun sen ohitse lensi kuusi aseistamatonta venäläistä Su-24-konetta. Vastaavanlaisia lähelletuloja on USA:n mukaan ollut viime päivinä useita.

Venäjän valtion uutistoimisto RIA uutisoi nimetöntä armeijalähdettä lainaten, että alus liikkui Venäjän aluevesien liepeillä ja suuntasi Krimiä kohti. Lähteen mukaan laivan miehistö oli käyttäytynyt ”provosoivasti ja aggressiivisesti”. Väite on Yhdysvaltain laivaston mukaan perätön.

CNN:n mukaan venäläismediassa liikkui myös väitteitä, joiden mukaan venäläiskoneet olisivat häätäneet laivan pois Venäjän aluevesiltä. Laivaston mukaan amerikkalaisalus oli hyvän matkaa kansainvälisten vesien puolella eikä se muuttanut kurssiaan.

Laivasto on julkaissut tapahtumista videon, joka sen mukaan todistaa, ettei kohtaamiseen liittynyt mitään rutiineista poikkeavaa.

Videolla näkyy kaksi pätkää USS Ross -aluksen ohittavasta koneesta. Yksi kone lentää arviolta 500 metrin päässä laivasta. Toinen pätkistä on laivaston mukaan kuvattu maanantaina ja toinen lauantaina.

Lähteet: Reuters, CNN

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt