Yli 450 ihmistä kuljettanut laiva upposi Jangtse-jokeen – lehti: matkustajia yhä sisällä - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Yli 450 ihmistä kuljettanut laiva upposi Jangtse-jokeen – lehti: matkustajia yhä sisällä

Kiinassa matkustajalaiva on uponnut Jangtse-jokeen yli 450 ihmistä kyydissään, kertoo maan virallinen uutistoimisto Xinhua.

2.6.2015 2:11

Kiinan virallinen lehti People's Daily kertoo, että laivassa on edelleen elossa olevia matkustajia. Xinhuan mukaan vain parikymmentä ihmistä on saatu pelastettua.

Pelastustöihin on Xinhuan mukaan kerääntynyt kymmeniä aluksia ja kalastusveneitä, ja ainakin parikymmentä sukeltajaa on matkalla paikan päälle auttamaan pelastustöissä.

Xinhuan mukaan pelastustöitä vaikeuttavat voimakas tuuli ja kova sade.

Uppoamisen syy on valtion televisiokanavan mukaan onnettomuus. Jo pelastettujen joukossa ovat aluksen kapteeni ja pääinsinööri. He ovat kertoneet, että uppoamisen aiheutti sykloni, eli liikkuva matalapaine. Kiinan radion mukaan alus upposi noin kahdessa minuutissa.

Aluksella oli yhteensä 458 ihmistä. Heistä 47 oli laivan henkilökuntaa. Kiinalaislehden mukaan monet matkustajista olivat iäkkäitä turisteja.

Kenties pahin onnettomuus vuosikausiin

Eastern Star –niminen alus oli matkalla Nanjingista Chongqingiin. Sen omistaja on yritys, joka järjestää matkoja Kolmen rotkon padon alueelle. People's Dailyn mukaan seitsemän ihmistä oli uinut rantaan tekemään hälytyksen.

Uutistoimisto Reutersin mukaan onnettomuus saattaa olla Kiinan pahin moneen vuoteen.

Kiinan pääministeri Li Keqiang matkustaa onnettomuuspaikalle, kertoo Xinhua. Kiinan liikenneministeriötä ja muita viranomaisia on käsketty laittaa kaikki resurssinsa pelastusyrityksiin ja pelastettujen hoitamiseen.

Uutistoimisto AFP:n mukaan Kiinan kommunistinen puolue on katastrofitilanteissa erittäin tarkkana, sillä virheet tai viivytykset saattaisivat antaa aihetta arvostella kommunistisen hallinnon tehokkuutta.

Tammikuussa Kiinassa kuoli 22 ihmistä hinaajan upottua Jangtse-jokeen. Kuolleista kahdeksan oli ulkomaalaisia.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?