Vatikaani: Irlannin tasa-arvoinen avioliittoäänestys ”tappio ihmiskunnalle” - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Vatikaani: Irlannin tasa-arvoinen avioliittoäänestys ”tappio ihmiskunnalle”

Vatikaanin vanhempi viranomainen on sättinyt kovin sanoin Irlannin tasa-arvoista avioliittoäänestystä, joka meni läpi viime viikonloppuna.

Pietro Parolin on ottanut tiukan kannan Irlannin tasa-arvoista avioliittolakia vastaan.­

27.5.2015 17:15

Irlanti järjesti kansanäänestyksen tasa-arvoisesta avioliittolaista ja kyllä-äänien kannattajat pääsivät juhlimaan äänestysvoittoa.

Kardinaali Pietro Parolin suhtautui äänestystulokseen negatiivisesti.

– Olin erittäin surullinen tuloksesta, Parolin sanoi Guardianin mukaan.

– Kirkon täytyy ottaa tämä todellisuus huomioon, mutta siinä mielessä, että sen tulee vahvistaa sitoutumistaan evankelisaatioon. Mielestäni tässä ei voida puhua vain kristittyjen periaatteiden häviöstä vaan koko ihmiskunnan tappiosta.

Vatikaanissa korkea-arvoisessa asemassa olevan Parolinin kommentit edustavat katolisen kirkon kriittisintä kantaa koskien Irlannin tasa-arvoista äänestystä.

Irlannin äänestystulosta on kiitelty maailmalla, mutta se on nähty myös syvempänä kuiluna, joka on revennyt katolisen kirkon ja nuorten välille. Katolisen kirkon kannan mukaan homoseksuaalisuus on syntiä ja kirkko vastustaa homoliittoja.

Parolinin kommentit ovat huomattavasti jyrkempiä kuin nykyisen paavi Franciscuksen. Franciscus totesi kerran, kun häneltä kysyttiin Vatikaanin ”homolobbareista”, että ”kuka minä olen tuomitsemaan?”

Parolinin kommentit ovat merkityksellisiä, sillä Parolinilla on iso osa siinä, miten katolinen kirkko viestii muulle maailmalle suurissa sosiaalisissa ja diplomaattisissa asioissa.

Irlannista tuli ensimmäinen maa, joka laillistaa homoavioliitot kansanäänestyksellä. Äänestäjistä 62 prosenttia oli tasa-arvoisen avioliittolain kannalla.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?