2-vuotias kuoli pudottuaan kylpypaljuun Ruotsissa - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

2-vuotias kuoli pudottuaan kylpypaljuun Ruotsissa

Ludvikan kaupungin lähellä Ruotsissa sattui poikkeuksellinen lapsen kuolemaan johtanut onnettomuus tiistaina, kun 2-vuotias poika kellahti kylpypaljuun ja menehtyi myöhemmin sairaalassa.

Onnettomuus tapahtui Ludvikan liepeillä.­

23.5.2015 0:42

Lapsi kiidätettiin Falunin sairaalan teho-osastolle, mutta perjantaina iltapäivällä sairaalasta kerrottiin, ettei liian pitkään vedessä ollutta lasta pystytty enää pelastamaan.

– Tapaus on hyvin surullinen, voimme vain välittää osanottomme, maakuntakäräjien edustaja Lena Sterner kommentoi tapausta Aftonbladetin mukaan.

Tapauksesta uutisoitiin Ruotsissa laajasti, ensimmäisenä siitä kertoi Dalarnar Tidningar.

Ruotsin hengenpelastusliiton vesiturvallisuudesta vastaava Anders Wernesten arvioi, että vastaavat onnettomuudet ovat harvinaisia.

– Onnettomuuteen liittyviä tilastotietoja ei ole, mutta joitakin, muutamia lapsia menehtyy vuosittain erityyppisiin kotien uima- tai kylpyaltaisiin.

Vanhemmille Wernestenillä on vain yksi neuvo, jolla estää onnettomuudet.

– Valvonta. Se on ainoa, joka tehoaa.

Rakennetuille uima-altaille on vakiintuneita turvakäytäntöjä, kuten aidat ja portit, jotka saa lukittua tai altaan päälle rullattavia suojia. Kylpypaljuille vastaavia säännöksiä ei ole, joten valvonta on ainoa keino varmistaa lasten turvallisuus, Wernesten painotti.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?