Venäläismedia: Nemtsovin murhatukinnassa uusi tilaajaepäily, ”Rusik” - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Venäläismedia: Nemtsovin murhatukinnassa uusi tilaajaepäily, ”Rusik”

Venäläismedia uutisoi, että oppositiopoliitikko Boris Nemtsovin murhatutkinnan aikana pidätetyt henkilöt olisivat nimenneet uuden nimen, joka olisi vastuussa murhan tilaamisesta.

Boris Nemtsov kuvattiin Moskovassa joulukuussa 2012. Nemtsov ammuttiin liikkuvasta autosta tämän vuoden helmikuussa Venäjällä.­

22.5.2015 11:33

Venäjällä oppositiopoliitikko Boris Nemtsovin murhatutkinnassa on uusi epäilty, kirjoittaa venäläismedia.

Uutisointi perustuu Kommersant-lehden juttuun, jonka mukaan kyse on tshetsheenimiehestä. Tutkijat arvelevat, että hän saattaa olla murhan tilaaja.

Pidätettyinä olevien epäiltyjen sanotaan nimenneen murhan tilaajaksi "Rusikin", joka olisi luvannut murhasta suuren palkkion, miljoonia. Mahdollisia Rusik-epäiltyjä on nyt kaksi, kumpikin tshetsheeneitä.

Boris Nemtsov ammuttiin Moskovan keskustassa helmikuun lopussa. Teosta tai osallisuudesta on pidätetty viisi ihmistä, joista ainakin osa on tshetsheeneitä. Yksi epäillyistä on perunut tunnustuksensa. Häntä on saatettu alun perin kiduttaa tunnustuksen saamiseksi.

Nemtsovin liittolaiset suhtautuvat murhatutkintaan suurin varauksin. He pitävät mahdollisena motiivina Nemtsovin valmistelemaa raporttia Venäjän toimista Itä-Ukrainassa.

Raportin mukaan Ukrainassa on kuollut yli 220 venäläistä sotilasta.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?