Brittilehti: Kreikka, varo ”karhumaista” Timo Soinia! - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Brittilehti: Kreikka, varo ”karhumaista” Timo Soinia!

Brittilehti Daily Telegraph kutsuu Timo Soinia ”Suomen karhuksi” ja Nigel Farageksi.

”Suomen Nigel Faragen” kerrotaan myös kannattavan brittiläistä Millwall-jalkapallojoukkuetta.­

15.5.2015 3:37

Linjaltaan konservatiivinen Telegraph on Britannian suurimpia sanomalehtiä. Lehti ennakoi torstaina Timo Soinin valintaa Suomen valtiovarainministeriksi ja mainitsi, että päätös voi kohottaa kulmakarvoja Ateenassa.

Aluksi lehti uutisoi virheellisesti, että Soinin valtiovarainministerin paikka olisi vahvistettu ja hallitukseen olisi jo valittu muutkin ministerit.

– Varo, Kreikka: Tavatkaa Suomen uusi “karhumainen” valtiovarainministeri, lehti twiittasi.

Lehden mukaan euromaiden valtiovarainministeriryhmä saa Soinista “yksinäisen suden”, joka jättää Kreikan mielipiteitä jakaneen Gianis Varoufakisin varjoonsa. Soinia kutsutaan kiihkeäksi maahanmuuton vastustajaksi (minkä Soini itse on kiistänyt) ja velkamaille annettavien helpotusten teräväksi arvostelijaksi.

Watch out Greece: Meet Finland's 'bearish' new finance minister http://t.co/rtJqGqL3o6 pic.twitter.com/va4F7mYZhO— Telegraph News (@TelegraphNews) 14. toukokuuta 2015

”Suomen karhu”

Jutussa Soinia tituleerataan Suomen Nigel Farageksi, Britannian itsenäisyyspuolueen johtajan Ukipin johtajan mukaan. Kaksikon tiedetään olevan hyviä ystäviä.

Ukip on perussuomalaisten tapaan konservatiivinen ja etenkin työväkeä puhutellut puolue, joka tunnetaan EU:n ja ”hallitsemattoman maahanmuuttopolitiikan” vastustuksesta. Joidenkin kysymysten suhteen Ukip on kuitenkin perussuomalaisia radikaalimpi: puolue ajaa muun muassa Britannian eroa EU:sta.

Jutussa mainitaan Soinille myös toinen, huvittavampi lempinimi: ”Suomen karhu”.

– ”Suomen karhuksi” kutsuttu populistijohtaja on aiemmin kutsunut Euroopan velkaantuneiden valtioiden pelastamisia ”pyramidihuijauksiksi” ja pitänyt kiinni siitä, että Kreikka tulisi erottaa yhteisvaluutasta, lehti kirjoittaa.

Lehden Twitterissä käyttämä ”bearish”-sana saattaa olla myös sanaleikki. Englannin kielessä sana viittaa karhun lisäksi myös laskeviin odotuksiin pörssissä.

Telegraph nostaa esiin Suomen aiemman tiukkuuden Kreikan avustusten suhteen ja huomauttaa, että vastustuksen takana ovat osaltaan Suomen omat taloushuolet.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?