Britanniassa käynnissä erikoinen oikeudenkäynti: Mies halusi surmata punaisten hiusten takia - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Britanniassa käynnissä erikoinen oikeudenkäynti: Mies halusi surmata punaisten hiusten takia

Britannian prinssi Harry on viikon mittaisella vierailulla Uudessa-Seelanissa. Prinssi vieraili Lintonin tukikohdassa keskiviikkona.

Britannian prinssi Harry on viikon mittaisella vierailulla Uudessa-Seelanissa. Prinssi vieraili Lintonin tukikohdassa keskiviikkona.

Julkaistu: 13.5.2015 9:13

Mies tunsi itsensä syrjityksi punaisten hiustensa takia ja halusi surmata prinssi Charlesin edistääkseen prinssi Harryn valtaannousua.

Britanniassa on käynnissä erikoinen oikeudenkäynti terrori-iskun valmistelusta. Syytettynä oleva 37-vuotias mies sanoo kokeneensa itsensä syrjityksi punatukkaisuutensa takia. Tämän vuoksi hän aikoi surmata muun muassa kruununprinssi Charlesin, jotta niin ikään punatukkaisen prinssi Harryn nousu valtaistuimelle edistyisi.

Mies on kotoisin Southamptonista.

Syyttäjä Annabel Darlow sanoi oikeudenkäynnissä Lontoossa, että mies kertoi halukseen surmata nimenomaan tummahiuksisia ihmisiä.

Suunnitelma ei ollut pelkkää hupia, sillä syytetty oli hankkinut ohjeita ja kemikaaleja räjähteiden ja myrkkyjen valmistamiseen. Rasistisia näkemyksiään muistiin kirjannut mies on verrannut itseensä Norjan joukkosurmaajaan Anders Behring Breivikiin.

Mies pidätettiin viime kesäkuussa, kun hänen velipuolensa pääsi jyvälle iskujen suunnittelusta. Mies löysi perheen kodista epäilyttäviä kemikaaleja ja papereita, joista kävi ilmi miehen ajatuksia. Velipuoli soitti poliisille.

Mies kiistää syytökset.

Parhaillaan Uudessa-Seelannissa vieraileva prinssi Harry on kruununperimysjärjestyksessä viidennellä sijalla.

Tuoreimmat osastosta