Ruotsalaiset asensivat neonkyltin meren pohjaan – vähäpukeinen merimies tervehtii sukellusveneitä - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Ruotsalaiset asensivat neonkyltin meren pohjaan – vähäpukeinen merimies tervehtii sukellusveneitä

Ruotsin rauhanyhdistys kertoo ottavansa kovat keinot käyttöön taistelussa epäiltyjä venäläisiä sukellusveneitä vastaan.

Ruotsin rauhanyhdistyksen ”varoituskyltti laskettiin Tukholman edustan saaristoon.­

11.5.2015 22:18

Yhdistys kertoo laskeneensa viime kuun lopulla mereen Tukholman edustalle jotakin, jota se kutsuu Singing Sailor Underwater Defense Systemiksi.

Tarkalleen ottaen tämä puolustusjärjestelmä koostuu vilkkuvalta neonvalotaulusta, jossa lukee ”Tervetuloa Ruotsiin. Gay jo vuodesta 1944”. Tästä vuodesta asti homoseksuaalisuutta ei ole enää pidetty Ruotsissa rikollisena.

Lisäksi yhdistys kertoo valotaulun lähettävän viestiä ”Tätä tietä jos olet homo” morsekoodilla. Yhdistyksen mukaan tämä saa homofobisimmat sukellusvenekapteenit pakenemaan Ruotsin aluevesiltä.

Samalla ”Laulava Merimies” toimii kannanottona rauhan puolesta ja sotaa vastaan. Yhdistys muistuttaa tiedotteessaan, että heidän hankkeensa maksaa vain murto-osan Ruotsin armeijan sukellusvenejahdin hinnasta.

– Jos jossain alhaalla on sukellusvene ja sen miehistö näkee tämän, he ovat tervetulleita Tukholman Pride-kulkueeseen syyskuussa. Epävakaina aikoina rajat ylittävä rakkaus ja rauha ovat tavallistakin tärkeämpiä, yhdistyksen tiedottaja Daniel Holking kertoo lehdistötiedotteessa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?