Texasissa ammuskeltiin Muhammed-piirrostapahtuman liepeillä – kaksi asemiestä kuoli - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Texasissa ammuskeltiin Muhammed-piirrostapahtuman liepeillä – kaksi asemiestä kuoli

Kaksi henkilöä on kuollut ammuskelussa Texasin Garlandissa.

4.5.2015 4:43 | Päivitetty 4.5.2015 9:03

Paikallinen Dallas Morning News –lehti uutisoi, että kaksi aseistettua miestä avasi sunnuntai-iltana tulen Garlandissa sijaitsevan konferenssikeskuksen liepeillä. Myös Garlandin kaupunki on vahvistanut tapauksen.

Rakennuksessa oli meneillään Muhammed-pilapiirroksiin keskittyvä tapahtuma. Tapahtumaan liittyi kilpailu, jossa parhaan Muhammed-piirroksen tekijälle luvattiin 10 000 dollarin palkinto.

Lehden mukaan poliisi ampui molemmat miehet kuoliaaksi. Kahakassa loukkaantui myös vartija, joka ei ilmeisesti saanut hengenvaarallisia vammoja.

Paikalla hollantilaispoliitikko Wilders

American Freedom Defense Initiativen järjestämää tilaisuutta oli kritisoitu islaminvastaiseksi. Monet muslimit pitävät profeetta Muhammadista tehtyjä karikatyyrejä loukkaavina. Järjestäjät perustelivat näyttelyä sananvapaudella.

NBC-kanavan mukaan paikalla oli puhujana hollantilaispoliitikko Geert Wilders. Äärioikeistolaista Vapauspuoluetta johtava Wilders tunnetaan islamia vastustavista näkemyksistään.

Näyttelylle päätettiin vuokrata tilat vain runsas viikko sen jälkeen, kun Ranskassa Charlie Hebdon toimituspalaveriin tehdyssä terrori-iskussa kuoli 12 ihmistä.

Näyttelyssä oli mittavat turvatoimet. Turvallisuutta vahtimaan oli palkattu 40 ihmistä.

”Luulimme, että ne olivat ilotulitteita”

Vieraita on pidetty näyttelytiloissa ammuskelun jälkeen ja lähialueen rakennuksia evakuoitu. Poliisin pommiryhmä on kutsuttu paikalle tutkimaan asemiesten auto mahdollisten räjähteiden varalta.

– Juuri kun olimme lähdössä ajamaan pois, kuulimme laukauksia, paikalla ollut Cynthia Belisle kertoo NBC:lle.

– Luulimme, että ne olivat ilotulitteita, mutta eivät ne olleet.

Naisen mukaan paikalla oli kymmeniä poliiseja, ja Belisleä ystävineen käskettiin pysymään paikoillaan. Tämän jälkeen kuului lisää laukauksia, ja poliisit etenivät pysäköintialueen toiseen päähän aseet esille vedettyinä.

– Meitä pelotti, Belisle kertoo.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?