Katso karut kuvat Milanosta: Maailmannäyttelyn vastustajat mellakoivat kaduilla - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Katso karut kuvat Milanosta: Maailmannäyttelyn vastustajat mellakoivat kaduilla

Italialaisanarkistien mielestä Milanon maailmannäyttely on tuhlauksen ja korruption symboli.

Autot paloivat ja paksu musta savu pöllysi osassa Milanoa, kun anarkistit mellakoivat Maailmannäyttelyn avajaisten jälkeen.­

1.5.2015 22:27

Italiassa Milanon maailmannäyttelyn avajaiset saivat perjantaina aikaan mellakoita. Jos maan hallitus toivookin Milan Expon tuovan maahan lisää matkailijoita ja parantavan sen taloutta, niin samanaikaisesti se sai liikkeelle myös joukon äänekkäitä anarkisteja.

Paksut savupilvet kohosivat kaduilla, joilla kasvonsa peittäneet mielenosoittajat uhmasivat täydessä mellakkavarustuksessa ollutta poliisia. Autot ja roskapöntöt paloivat ja naamiomiehet heittelivät poliisia kivillä. Poliisi vastasi kyynelkaasulla.

Väkivaltaisuudet puhkesivat sen jälkeen, kun Italian pääministeri Matteo Renzi oli avannut kuusi kuukautta kestävän maailmannäyttelyn. Maailmannäyttelyä vastustavien mielenosoittajien joukossa oli vasemmistolaisia, globalisaation vastustajia, ympäristöaktivisteja ja opiskelijoita. Heidän mielestään näyttely on tuhlauksen ja korruption symboli. Italiassa lama on kurittanut erityisen kovasti nuoria ihmisiä.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?