Yön sudet -jengi pääsi Eurooppaan: ”Päästiin sittenkin läpi”

Julkaistu: , Päivitetty:

Vladimir Putinia tukeva motoristi Aleksandr Zaldostanov eli Kirurgi on ilmoittanut, että osa Yön sudet -jengiläisistä on onnistunut pääsemään Euroopan unionin alueelle.
Yön sudet -moottoripyöräjengin virallisessa blogissa julkaistiin torstaina kuva Aleksandr Zaldostanovista ja kahdesta muusta motoristista, jotka poseeraavat pyöriensä kanssa.

– Päästiin sittenkin läpi, viestin otsikko kuului.

Tästä Venäjällä tehtiin jo johtopäätös, että myös Kirurgi itse olisi ryhmänsä kanssa Euroopan unionin puolella, mutta myöhemmin torstaina iltapäivällä paljastui Moskovski Komsomolets -lehden mukaan, että Kirurgi on kuitenkin Moskovassa.

Näin ollen on epäselvää, kuinka moni Kirurgin jengiläinen lopulta on onnistunut rajat ylittämään ja mistä he ovat tulleet Euroopan unionin puolelle.

– Huolimatta siitä, että kaikille raja-asemille oli jaettu määräys: ”Ei saa päästää Yön susia”, niin meikäläiset kuitenkin ylittivät rajan, Yön sudet ilmoittivat blogissaan tarkentamatta olinpaikkaansa.

Venäjän hallituksen lehti Rossiiskaja Gazeta kertoo, että motoristien yhdeksi rajanylityspaikaksi olisi paljastunut Unkari. Jos tämä pitää paikkaansa, ryhmä on todennäköisesti tullut ensin Venäjältä Ukrainaan ja siitä yli Unkariin.

Yön susien mukaan yksi ryhmä jatkaa parhaillaan matkaansa kohti Bratislavaa, jossa heidän on tarkoitus tavata Balkanilta mukaan tulevia motoristeja. Lopullinen määränpää on yhä Berliini, jossa Yön susien on tarkoitus juhlia neuvostoarmeijan saavutuksia voitonpäivänä 9. toukokuuta.

Aiemmin Puola kielsi Yön susilta rajanylityksen ja tiettävästi myös mitätöi heidän viisumeitaan. Tämän jälkeen ilmoitettiin, että kahdeksan Yön susien motoristia oli käännytetty pois Liettuan rajalta.

Rossiiskaja Gazetassa kerrotaan myös lisää yksityiskohtia Yön susien eri ryhmien suunnitelmista.

– Tällä hetkellä kaksi Yön susien ryhmää on onnistunut pääsemään läpi kaikista tarkistusasemista. Ensimmäinen ryhmä on matkalla Bratislavaan Slavínin sotamuistomerkille sen jälkeen, kun he kävivät jo Auschwitzissa (Puolassa), Rossiiskaja Gazeta kertoi.

– Tämän jälkeen ensimmäinen ryhmä jatkaa matkaansa Brnoon, jossa he aikovat käydä paikalla, jonne on haudattu yli 3 000 puna-armeijan sotilasta. Toinen ryhmä on tällä hetkellä Budapestissä, lehti jatkoi kertoi.

Lenta.ru-uutissivusto puolestaan kertoo, että yksi Yön susien ryhmä on Tshekin alueella. Ryhmän koordinaattori Andrei Bobrovski oli kertonut asiasta Govorit Moskva -radioasemalle.

– Osa meidän jäsenistämme on Ostravassa, koska suunnittelemme konsulaatin kanssa juhlaa, jossa kunnioitetaan Ostravan vapautuksen 70-vuotispäivää, Bobrovski sanoi.

Bobrovskin mukaan hän itse on Moskovassa, koska hänen viisuminsa oli mitätöity. Tass-uutistoimistolle Bobrovski oli kertonut, että yksi motoristien ryhmä oli päässyt sittenkin rajan yli Puolassa.

Euroopan unionin maat ovat suhtautuneet Yön susien suunnittelemaan ”voitonpäiväralliin” nihkeästi sen vuoksi, että motoristiryhmää pidetään käytännössä Venäjän presidentti Vladimir Putinin yhtenä propaganda- ja voimankäyttövälineenä. Yön susilla oli esimerkiksi suuri rooli Krimillä sekä ennen valloitusta että sen jälkeen, kun he kävivät Ukrainan niemimaalla julistamassa Venäjän vallanpitäjien virallista sanomaa.

Yön susilla on Venäjällä arvioiden mukaan noin 7 000 jäsentä, joten osa heistä saattaa oleskella jo valmiiksi Euroopassa eikä heidän tarvitse ylittää rajoja. On myös mahdollista, että jotkut rivijäsenet ylittävät rajat niin kutsustusti ”siviileinä” ilman pyöriä ja jengitunnuksia, jotka voidaan puolestaan toimittaa heille jotain toista kautta.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt