Ulkomaat

Baltimoren yö oli silkkaa väkivaltaa – rajut mellakat, kansalliskaarti apuun

Julkaistu:

Yhdysvallat
Mellakat Baltimoren kaupungissa Marylandissa muuttuivat illan ja yön aikana väkivaltaisiksi. Poliisien kimppuun on käyty ja kauppoja on ryöstetty.
Yhdysvalloissa Baltimoreen pyydetään 5 500 ylimääräistä poliisia, sanoo Marylandin osavaltion poliisiviranomainen. Lisäksi kansalliskaarti on tulossa paikalle mittavalla vahvuudella mahdollisimman pian.

Kaupungissa ovat puhjenneet laajat mellakat protestiksi mustan miehen kohtelusta.

Aiemmin tässä kuussa 25-vuotias Freddy Gray kuoli poliisin pidätyksen yhteydessä saamiensa vakavien selkärangan vammojen vuoksi. Mellakat alkoivat Grayn hautajaisten jälkeen.Illan aikana useita kauppoja on ryöstetty, rakennuksia on poltettu ja ainakin 15 poliisia on loukkaantunut. Palokunta sammutti esimerkiksi vanhustenkotia Baltimoren itäosissa. Ryöstely ja hyökkäykset poliisia vastaan ovat jatkuneet pitkin yötä. Poliisi on kehottanut välttämään liikkumista tietyillä alueilla.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Jengit yhdistyneet

Baltimore Sun -lehden mukaan Baltimoren poliisi on kertonut ”vakavasta ja todellisesta” uhasta. Poliisin mukaan rikollisjengit Black Guerrilla Family, Bloods ja Crips ovat yhdistäneet voimansa tavoitteenaan surmata poliiseja.

Poliisin tiedottaja Eric Kowalczyk ei kuitenkaan kertonut tarkemmin, miten poliisi kuuli uhasta tai miksi vaaraa pidetään todellisena.

Jos twiitti ei näy alla, katso se täältä.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt