Ulkomaat

Saksalaiskiipeilijän kauhunhetket: Maanjäristys iski Mount Everestin perusleiriin

Julkaistu:

Nepal
Mount Everestin huipulle yrittäneet kiipeilijät jäivät lumivyöryn alle perusleirissään maanjäristyksen ravistellessa Nepalia.
Saksalainen Jost Kobusch oli yksi Mount Everestin huipulle kiipeämistä yrittäneistä. Kiipeilyurakka loppui kuitenkin lauantaina lyhyeen, kun voimakas maanjäristys irrotti valtavan lumimassan, joka syöksyi kiipeilijöiden perusleiriin.

Saksan armeijan vuoristojoukoissa palveleva Kobusch onnistui taltioimaan dramaattiset hetket videolle.

– Maa tärisee, joku huutaa leirissä.

Vain hetken kuluttua huudosta massiivinen lumiseinämä syöksyy kiipeilijöiden leiriin.

Leiriläiset hakevat suojaa teltoistaan.

– Ei, ei, odottakaa, sitä voi tulla lisää, joku huutaa.

– Pysykää yhdessä, toinen neuvoo videolla.

Kobusch latasi videon Youtubeen, mutta video poistettiin maanantaina.


Ainakin 18 vuorikiipeilijän on vahvistettu kuolleen maanjäristyksen laukaisemissa vyöryissä. Nepalin turismiviranomaisten mukaan kiipeilykausi saatetaan perua kokonaan onnettomuuden takia.

Kaikkiaan Nepalin maanjäristyksessä on kuollut jo yli 3 000 ihmistä. Uhriluvun pelätään nousevan entisestään, kun pelastajat pääsevät kyliin vuoristoalueelle. Liikenne- ja viestintäyhteydet ovat alueella erittäin huonot.

Nepalissa Mount Everestin rinteelle eristyksiin jääneitä vuorikiipeilijöitä lennätetään perusleiriin kolmella helikopterilla. Korkeammalla ykkös- ja kakkosleirissä arvioidaan olevan noin 150 kiipeilijää, joiden paluutien lumi- ja kivivyöryt ovat katkaisseet.

Juttua päivitetty kello 10.50. Video on poistettu Youtubesta.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt