Unicef: Liki miljoona lasta avun tarpeessa Nepalissa - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Unicef: Liki miljoona lasta avun tarpeessa Nepalissa

Puhtaan veden ja sanitaation puute lisäävät sairauksien riskiä maanjäristyksen runtelemassa Nepalissa.

Nepalilaistyttö tarrautui äitinsä käteen kiinni, kun jälkijäristys iski perheen jonottaessa sairaalaan Kathmandussa sunnuntaina.

26.4.2015 21:55

Nepalissa on lähes miljoona lasta pikaisen humanitaarisen avun tarpeessa, kertoi YK:n lastenjärjestö Unicef sunnuntaina.

Järjestö valmistelee kahta rahtikonetta, jotka kuljettavat yhteensä 120 tonnia apua maan pääkaupunkiin Kathmanduun. Mukana on muun muassa lääkkeitä ja sairaalatarvikkeita sekä telttoja ja huopia.

Perhe oli hakeutunut suojaan järistyksen uhreille rakennettuun telttakylään.

Mies täytti vesipulloaan sortuneen temppelin alueella sijaitsevasta juomavesitankista Kathmandussa sunnuntaina.

Unicef painottaa, että maanjäristyksen jäljiltä haavoittuvassa asemassa ovat varsinkin lapset. Puhtaan veden ja sanitaation puute lisäävät sairauksien riskiä.

Lasten auttamiseksi toimivat myös muun muassa kansainvälinen lastenoikeusjärjestö Plan sekä Pelastakaa Lapset -järjestö. Keräyksiä nepalilaisten hyväksi järjestävät myös esimerkiksi World Vision, Suomen Punainen Risti ja Kirkon Ulkomaanapu.

Telttakylät ovat kohonneet Nepalin pääkaupungin Kathmandun laidoille. Ihmiset eivät uusien järistysten pelossa uskalla mennä koteihinsa, joista tuli monelle kuolonloukko lauantaina.

Pelastustyöt jatkuivat Nepalissa koko viikonlopun.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?