Harvinainen lapsuuskuva hurjasta pikku-Putinista: ”Jos joku loukkasi, hyökkäsi Volodja välittömästi”

Julkaistu:

VENÄJÄ
Presidentti Vladimir Putinista on löytynyt harvinainen lapsuuskuva.
Venäjän presidentin varhaisista vaiheista tiedetään harvinaisen vähän. Johtuen pääosin siitä, että hän työskenteli aikuisensa KGB:n agenttina.

Vladimir Putinin syntyi Leningradissa 7.10.1952. Hänen isänsä oli haavoittunut vakavasti sodassa ja äitinsä selvinnyt satoja tuhansia siviiliuhreja vaatineesta Leningradin piirityksestä.

Vladimir oli perheensä ainoa elossa selvinnyt poika. Yksi veljistä kuoli pian synnyttyään ja Putinin vanhempi veli piirityksen aikana.

Kova lapsuus jätti jälkensä pikku-Vladimiriin, kertoi Putinin ystävä Venäjän presidentistä elämäkerran laatineelle Masha Gessenille.

– Jos joku loukkasi häntä millään tavoin, hyökkäsi Volodja välittömästi tämän kimppuun, raapien ja purren, repien tältä tukan päästä. Hän teki vaikka mitä, jottei kukaan enää koskaan nyöryytä häntä, kuvaili Putinin ystävä Timen mukaan.


Putin aloitti jo ennen teini-ikää itsepuolustuslajien harjoittamisen. Hän yhdisteli eri tekniikoita muista lajeista, kuten karatesta ja judosta. Putin jatkoi judon parissa myöhemmin.

Jo nuorena Putin haaveili liittymisestä KGB:hen. Nuoreen mieheen oli ilmeisesti tehnyt vaikutuksen tv:n romantisoima mielikuva tiedustelupalvelusta.

Putin kävi erikoislukion ja myöhemmin hakeutui opiskelemaan lakia, koska sen kerrottiin auttavan uralla kohti KGB:tä.

1970-luvun puolivälissä Putin meni naimisiin ensimmäisen vaimonsa Ludmilan kanssa. Putin rekrytoitiin KGB:hen ja hän aloitti puolitoista vuosikymmentä kestäneen agentin uransa.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt