Ulkomaat

Viron presidenttipari eroaa - kesällä ihmeteltiin, mitä vaimo teki vieraan miehen kanssa

Julkaistu:

Viron presidentin kanslia tiedotti tänään perjantaina, että maan presidentti Toomas Hendrik Ilves ja hänen vaimonsa Evelin Ilves eroavat.
Kanslian mukaan avioero on pariskunnan yhteinen päätös. Avioero astuu voimaan 30. huhtikuuta.

Spekulointi presidenttiparin avio-ongelmista alkoi viime elokuussa, kun virolaislehti Kroonika julkaisi videon, jossa 46-vuotias Evelin Ilves suutelee kolmekymppistä tummatukkaista miestä Tallinnan yöelämässä kahvila Komeetissa. Myöhemmin he poistuivat yhdessä mustalla Mersulla.

Evelin Ilves kuitenkin katui toimintaansa ja päivitti Facebookiin: ”Käyn tällä hetkellä läpi vaikeita aikoja. Pyydän anteeksi siltä, jota olen loukannut.”

Toomas ja Evelin Ilves avioituivat vuonna 2004. Heillä on tytär Kadri Keiu. Kanslian mukaan pari jatkaa lapsen kasvattamista yhdessä.

Ärmassa sijaitseva talo jää Toomas Hendrikin käyttöön presidentin virka-asuntona. Evelin Ilves joutuu luopumaan presidentin puolison laillisista eduista, joihin kuuluvat muun muassa oikeus sihteeriin, virka-ajoneuvojen käyttö ja edustuskulut, jotka ovat enintään 30 prosenttia presidentin palkasta.

Samoihin aikoihin suutelukohun kanssa viime kesänä uutisoitiin, että Evelin Ilves on elänyt leveästi veronmaksajien rahoilla. Hän oli käyttänyt elokuuhun 2014 mennessä noin 70 000 euroa enimmäkseen vaatteisiin.

Eesti Ekspress -lehti ihmetteli Evelin Ilveksen kulutusta ja vertasi, että Suomen presidentin Sauli Niinistön puoliso Jenni Haukio käy töissä ja maksaa vaatteensa itse.

Ilves on ollut aiemmin naimisissa Merry Bullockin kanssa. Tämä liitto päättyi eroon, kun Toomas Hendrik alkoi tapailla Eveliniä.