Venäjän armeijan joukkoja valmiuteen, maahanlaskujoukot harjoittelevat pohjoisessa - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Venäjän moottoroitu osasto valmiuteen, laskuvarjojoukoilla erikoinen harjoitus pohjoisessa

Venäjän armeija on nostanut taas joukkojensa valmiutta. Nyt korkeaan valmiuteen on asetettu moottoroitu prikaati keskisen sotilaspiirin alueella.

Venäläinen T-80-panssarivaunu kuvattu harjoituksissa lähellä Moskovaa vuonna 2012.­

8.4.2015 10:45

Venäjä on testannut eri puolustushaarojensa valmiutta viime aikoina isoilla harjoituksilla eri puolilla maata. Maaliskuussa huomiota herätti Pohjoisen laivaston ja läntisen sotilaspiirin valmiusharjoitus, jossa määrättiin täyteen valmiuteen 80 000 sotilasta vain muutamassa päivässä.

Samaan aikaan pidettiin myös muita sotaharjoituksia, jolloin muun muassa Krimin niemimaalle siirrettiin pommikoneita.

Sputnik News -tietotoimiston mukaan nyt korkeaan valmiuteen on asetettu moottoroitu prikaati, joka on sijoitettu Orenburgin alueelle lähelle Kazakstanin rajaa. Harjoitukseen osallistuu uutisen mukaan 3 500 sotilasta sekä 1 200 ajoneuvoa.

Syinä valmiusharjoituksiin ovat olleet aiemmin esimerkiksi joukkojen toiminnassa havaitut puutteet sekä sotilaspiirien muutoksista johtuneet organisaatiomuutokset ja niiden testaus.

Näytä suurempi kartta

Hyppyjä jäälautoille

Myös Venäjän armeijan tehokkaimpina yksiköinä pidetyt maahanlaskujoukot ovat harjoitelleet Jäämerellä. Venäjän puolustusministeriön mukaan arktisiin harjoituksiin on määrätty Pihkovaan lähelle Viron rajaa sijoitettu maahanlaskudivisioona yhdessä muiden maahanlaskujoukkojen kanssa. Sotilaat ovat harjoitelleet hieman harvinaisempaa manööveriä, nimittäin laskuvarjohyppyjä jäälautoille. Puolustusministeriön mukaan hypyt onnistuivat huolimatta huonosta säästä ja huonosta näkyvyydestä. Maahanlaskujoukkojen on kerrottu harjoitelleen etsintä- ja pelastustöitä.

Venäjän kiinnostus arktisiin alueisiin on kasvanut viime vuosina.­

Venäjä on lisännyt sotilaallista aktiivisuutta arktisella alueella viime vuosina. Alakurttiin Sallan korkeudelle on avattu uudelleen varuskunta, johon sijoitetaan arktiseen sodankäyntiin erikoistuneita joukkoja. Varuskunta sijaitsee noin 50 kilometrin päässä Suomen rajasta.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?