Kenian hallitus nimesi yliopisto-iskun suunnittelijan – lupasi 200000 euron palkkion - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Kenian hallitus nimesi yliopisto-iskun suunnittelijan – lupasi 200000 euron palkkion

Terroristijärjestö Al-Shabaab on ilmoittanut olleensa Kenian torstaisen yliopisto-iskun takana. Asemiesten toteuttamassa iskussa sai surmansa noin 150 ja haavoittui noin 80 ihmistä.

Mohamed Mohamudista on luvattu 200 000 euron palkkio.­

6.4.2015 0:17 | Päivitetty 6.4.2015 0:21

Kenian hallituksen mukaan iskun suunnittelija on Mohamed Mohamud, joka tunnetaan myös nimillä Dulyadin ja Gamadhere. Kenian sisäministeriö tviittasi epäillyn miehen nimen ja tämän valokuvan tänään. Tviitissä luvattiin myös palkkio tiedoista, jotka johtavat Mohamudin jäljille. Palkkion suuruus on 20 miljoonaa Kenian shillinkiä, eli noin 200 000 euroa, kertoo CNN.

– Pyydämme kaikkia, joilla on tietoa #Gamadherestä kertomaan ne viranomaisille ja turvallisuuspalvelulle, sisäministeriö vetosi tviitissään.

CNN:n saaman dokumentin mukaan Mohamud on vastuussa Keniaa vastaan tehdyistä iskuista ja hän on Al-Shabaabin Juban alueella toimivan terroristisolun johtaja.

"@CapitalFM_kenya: Sh20mn bounty for Garissa attack mastermind Gamadhere (http://t.co/5ryTu3s0DD) pic.twitter.com/BQ3JwpYznl" #OneKenya— InteriorCNG Ministry (@InteriorKE) April 5, 2015

Mikäli tviitti ei näy selaimellasi, voit katsoa sen tästä linkistä.

Saman lähteen mukaan Mohamudin verkostot ulottuvat Dadaabin pakolaisleirille, joka on YK:n mukaan maailman suurin pakolaisleiri, tuhansien ihmisten koti.

Yliopisto-isku ei ole ainoa terroriteko, josta Mohamudia epäillään. Al-Shabaab iski viime joulukuussa louhokseen, jossa terroristit tappoivat 36 työntekijää.

Mohamud on Kenian kansalainen ja hänellä on kolme sisarusta, joista kahdella epäillään olevan yhteyksiä Al-Shabaabin toimintaan.

Mohamudin lisäksi Kenian sisäministeriö nimesi toisenkin terroristin, Abdirahim Abdullahin, jonka epäillään olleen mukana Garissan kampukselle tehdyssä iskussa.

Abdullahin isä on kertonut CNN:lle poikansa olevan kateissa ja hän epäillee Abdirahimin olleen mukana massamurhassa.

– Olen saanut tietoja muilta ihmisiltä. Niiden mukaan poikani on yksi terroristeista, isä kertoo.

Terroristijärjestö Al-Shabaab on ilmoittanut olleensa Kenian torstaisen yliopisto-iskun takana. Asemiesten toteuttamassa iskussa sai surmansa noin 150 ja haavoittui noin 80 ihmistä.­

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?