Ulkomaat

Germanwingsin perämiestä oli hoidettu itsemurha-aikeista

rac

Julkaistu: , Päivitetty:

SAKSA
Saksan syyttäjäviranomaisten mukaan Germanwingsin koneen tahallaan päin vuorta lentänyt perämies oli aiemmin ilmaissut itsemurha-ajatuksia.
Viime tiistaina tapahtuneessa lentoturmassa kuoli yhteensä 150 ihmistä. Syypääksi epäillään lentoperämies Andreas Lubitzia, 27.

– Useita vuosia sitten ennen kuin hän oli saanut lentolupakirjan, oli perämies ollut pitkään psykoterapeuttisessa hoidossa itsemurha-aikeidensa vuoksi, kerrottiin Düsseldorfin syyttäjänvirastosta maanantaina.

Syyttäjän mukaan Lubitz ei ole tämän jälkeen enää osoittanut itsemurhahakuista tai aggressiivista käytöstä lääkärikäynneillä.

Syyttäjän tiedottajan Christoph Kumpan mukaan tutkijat eivät ole toistaiseksi löytäneet syytä Lubitzin tekoon. Hänen ei myöskään todettu olleen fyysisesti sairaana.

Kumpan mukaan ei ole myöskään ilmennyt, että Lubitz olisi ennalta ilmaissut mitään, joka olisi viitannut hänen aikeisiinsa.

– Emme löytäneet mitään todisteita siitä, että perämies olisi puhunut ennalta aikeistaan. Emme löytäneet kirjettä tai muutakaan todistetta mahdollisesta tunnustuksesta.

– Lisäksi emme ole löytäneet mitään liittyen hänen henkilökohtaiseen elämäänsä, perheeseen tai työhönsä, joissa olisi merkkejä hänen aikeistaan.

Kumpan mukaan Lubitz oli käynyt useaan otteeseen lääkärillä ja hänet oli toistaiseksi määrätty sairaslomalle.

– Näissäkään tapauksissa ei ole mitään viitteitä itsemurha-aikeisiin tai aggressiiviseen käytökseen muita kohtaan.

Kumpan mukaan Lubitzin huhutuista ongelmista silmiensä näkökyvyssä ei ole löytynyt todisteita.

Germanwingsin omistajan, Lufthansan tiedottaja huomautti, ettei lentoyhtiöllä ole Saksan lain mukaan pääsyä lentäjien henkilökohtaisiin terveystietoihin.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt