Ulkomaat

Lentoturma: Perämiehen näkö oli heikentynyt jopa 30 prosenttia?

rac

Julkaistu:

The New York Times ja Bild väittivät aiemmin turmakoneen perämiehen hakeutuneen sairaalahoitoon näköongelmien takia.
Ranskalaislehti Le Figaron mukaan Germanwingsin turmakoneen perämiehen näkö oli heikentynyt jopa 30 prosenttia. Lehti pohjaa tietonsa ranskalaislähteeseen. Lehden mukaan myös ranskalaistutkijoille lähetetyssä Saksan oikeusviranomaisten raportissa on ollut tietoa siitä, että Andreas Lubitzin näkö oli heikentymässä.

Lubitzin epäillään ohjanneen halpalentoyhtiön Airbus A320 -lentokoneen päin vuorta Etelä-Ranskassa viime tiistaina. Lehdistössä teon motiiviksi on epäilty muun muassa kariutunutta parisuhdetta ja miehen tiedetään kärsineen masennuksesta. Lubitzin kotoa löydettiin useita revittyjä sairausloma-asiakirjoja. Lisäksi syyttäjä tiedotti, että Lubitzilla oli lääkitys pysyvän sairauden hoitamiseksi.


Perjantaina Düsseldorfin yliopistosairaala vahvisti Reutersille Lubitzin olleen sairaalahoidossa viimeksi maaliskuun 10. päivä. Sairaala kertoi miehen olleen hakemassa diagnoosia ja kumosi myös aiemmin esitetyt tiedot, joiden mukaan Lubitz olisi tällä kertaa hakeutunut sairaalahoitoon masennuksen takia. Tarkempia tietoja siitä, minkä takia Lubitz oli sairaalaan hakeutunut, ei yliopistosairaala kuitenkaan kertonut.

Amerikkalaislehti The New York Times ja saksalainen Bild ovat kertoneet Lubitzin hakeutuneen lääkärin vastaanotolle näköongelmien takia. Tietoa ei kuitenkaan ole virallisesti vahvistettu. Tiedossa ei myöskään ole, kuinka vakavia mahdolliset näköongelmat olivat tai, oliko niillä yhteyttä Lubitzin mielenterveyteen.

Lubitz oli sairauslomalla lentopäivänä.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt