Ulkomaat

Bild: Turmakoneen perämiehen jäänteet löytyivät

rac

Julkaistu:

Lentoturma
Germanwingsin lentokoneen alas ajaneen perämiehen Andreas Lubitzin jäänteitä on löydetty. Asiasta uutisoinut Bild on saanut vahvistuksen tiedolle ranskalaisilta tutkijoilta. Perämiehen jäänteet on tunnistettu dna-testin avulla.
Tähänastisen tiedon perusteella epäillään, että Andreas Lubitz ajoi Germanwingsin Airbus A320 -koneen tahallaan päin vuorta tiistaina. Maahansyöksyssä kuolivat kaikki 150 lentokoneessa ollutta ihmistä.


Alppien lentoturman uhrien jäänteiden kerääminen jyrkältä vuorenrinteeltä on ollut painajaismainen työ. Pieniksi palasiksi murskautuneen Airbus A320 -lentokoneen osien seassa ovat myös koneessa olleiden 150 ihmisen ruumiiden jäänteet. Koneen palaset ovat levinneet satojen metrien laajuiselle, erittäin vaikeakulkuiselle alueelle vuoristoon lähelle Dignen kaupunkia.

Paikka on niin jyrkässä rinteessä, että pelastustyöntekijöiden täytyy käyttää kiipeilyvarusteita köysineen, jotta edes pystyvät liikkumaan siellä.

Naffrechouxin mukaan etsijät ovat vihdoin voineet aloittaa ruumiiden siirtämisen pois vuorelta. Pelastajien työssä tärkeintä on nyt löytää kaikki ruumiit sekä yhä kateissa oleva toinen koneen mustista laatikoista.


Samaan aikaan toinen ryhmä yrittää rakentaa paikalle tietä, jota pitkin ruumiit saataisiin kuljetettua nopeammin pois dna-testeihin ja edelleen kylmätiloihin.

Yllä oleva video on kuvattu onnettomuuden uhrien etsintätöistä.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt