Koskettava puhe Germanwings-kapteenilta turman jälkeen: ”Minullakin on perhe”

Julkaistu:

Germanwingsin lentäjä piti matkustajille rauhoittavan puheen Saksan sisäisellä lennolla.
Germanwingsin lennon 4U9525 murhenäytelmä on järkyttänyt maailmaa. Mielenterveysongelmista kärsinyt perämies ohjasi tiistaina ilmeisesti tahallaan lentokoneen kohti Ranskan Alppeja. Joukkosurma vaati henkilökunnan ja 144 matkustajan henget. Kuolonuhrien määrä on yhteensä 150.

Järjetön hirmuteko on herättänyt keskustelua lentämisen turvallisuudesta. Myös Britta Englisch oli huolissaan, kun astui Germanwingsin koneeseen turman jälkeisenä päivänä. Hän oli matkalla Hampurista Kölniin.

Englisch kirjoittaa Facebookissa lentoyhtiön sivulle, että koneen kapteeni tervehti henkilökohtaisesti kaikkia matkustajia ja piti puheen ennen lentoa.

Kapteeni muun muassa kertoi, että hänellä ja miehistöllä on perheet, ja vaikka heistä tuntuu pahalta turman vuoksi, he tekevät kaikkensa, etät kaikki pääsevät illalla koteihinsa perheidensä luokse.

Gestern morgen um 8:40 h stieg ich mit gemischten Gefühlen in einen Germanwings Flug von Hamburg nach Köln. Doch dann...

Posted by Britta Englisch on Mittwoch, 25. März 2015


Teksti kuuluu vapaasti käännettynä:

”Eilen aamulla kello 08:40 minulla oli ristiriitaisia tuntemuksia Germanwingsin lennosta Hampurista Kölniin. Sitten kapteeni ei vain tervehtinyt matkustajia henkilökohtaisesti, vaan piti lennon alussa puheen. Hän ei ollut ohjaamossa, vaan matkustamon puolella. Hän kertoi, että onnettomuus kosketti häntä ja miehistöä. Miehistöstä tuntui kamalalta, mutta kaikki olivat paikalla vapaaehtoisesti. Hän kertoi, että hänellä ja miehistölläkin on perhe, ja he tekevät kaikkensa, että kaikki pääsevät illalla perheidensä luokse. Oli täysin hiljaista. Sitten kaikki matkustajat taputtivat. Haluaisin kiittää tätä kapteenia. Hän ymmärsi, mitä kaikki ajattelivat. Sen vuoksi hän onnistui siinä, että ainakin minulla oli hyvä olo lennosta.”

Englischin Facebook-päivityksellä on jo 300 000 tykkäystä ja tuhansia kommentteja ja jakoja.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt