Bild: Perämies Lubitzin taustalla sydänsuruja ja kamppailu vakavan masennuksen kanssa - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Bild: Perämies Lubitzin taustalla sydänsuruja ja kamppailu vakavan masennuksen kanssa

Germanwingsin turman aiheuttamisesta epäilty Andreas Lubitz kärsi vakavasta masennuksesta kuusi vuotta sitten, kirjoittaa saksalainen Bild.

Andreas Lubitz oli julkaissut Facebookissa kuvan itsestään San Franciscon ikonisen Golden Gate -sillan kupeessa.

27.3.2015 9:37

Kukaan ei voi varmasti tietää, mitä pyöri Germanwingsin perämiehen Andreas Lubitzin ajatuksissa tiistaiaamuna, kun hän päätti tehdä kohtalokkaan liikkeen ja ilmeisesti uudelleenohjelmoi Airbusin automaattiohjauksen.

Hänen taustoistaan tiedettiin perjantaiaamuun mennessä se, että hän oli kuusi vuotta sitten kärsinyt masennuksesta. Lubitzin tuttujen mukaan 27-vuotias rakasti lentämistä ja oli haaveillut siitä itselleen ammattia lapsesta saakka. Hänet tunnettiin kotikylässään Montabaurissa hiljaisena, mutta ystävällisenä ihmisenä, joka rakasti myös kuntoilemista.

Ulkoisesti terveen oloinen nuori mies oli kuitenkin kamppaillut elämässään pahan masennuksen kanssa.

Bildin mukaan Lubitz oli hakenut lääkäriapua vakavaan masennukseensa vuonna 2009 ja sai siihen edelleen hoitoa masennukseensa. Psykiatrisessa hoidossa hän oli ollut puolitoista vuotta. Bild kirjoittaa, että tiedot ilmenevät asiakirjoista, jotka emoyhtiö Lufthansa välitti Saksan ilmailuviranomaiselle.

Lubitz oli aloittanut lento-opintonsa 2010. Vuonna 2012 hän sai yksityisen lentolupakirjan ja aloitti myöhemmin kaupallisen alan lentäjäkoulutuksen Lufthansan omassa lentokoulussa Bremenissä. Ne opinnot hän oli joutunut keskeyttämään väliaikaisesti. Lehtitietojen mukaan hän oli ollut kuusi kuukautta tauolla, mutta läpäisi lopulta kaikki testit ja aloitti työt Lufthansan palveluksessa.

Alkuun hän oli työskennellyt stuerttina, mutta siirtyi syksyllä 2013 perämiehen tehtäviin. Lentokokemusta hänellä oli noin 630 tuntia eli hän oli vielä varsin tuore ammatissaan verrattuna lennon 4U 9525 kapteenina toimineeseen Patrick Sonderheimiin, jolla kokemusta oli kymmenkertaisesti.

Bildin mukaan Lubitzilla olisi viime kuukausien aikana ollut myös ryppyjä rakkaudessa. Lehti kirjoittaa, että hänellä oli ollut kriisi parisuhteessaan ja siitä johtuvat sydänsurut olivat mahdollisesti tuntuneet ylivoimaisilta.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?