Ulkomaat

Suomalainen maamerkki ahdingossa Kanadassa – ”Hyvin surullista”

Julkaistu:

Hoito-ravintola on tunnettu maamerkki Thunder Bayn satamakaupungissa Kanadassa.
Legendaarinen suomalaisravintola Hoito on sijainnut Finlandia-kerhon yhteydessä Thunder Bayn satamakaupungissa Ontariossa, Kanadassa jo lähes sata vuotta. Nyt rakennusta ja ravintolaa uhkaa konkurssi, kanadalaislehti The Globe and Mail uutisoi.

CBC Newsin mukaan Thunder Bayn Finlandia-yhdistyksellä on velkaa yli 700 000 dollaria (reilu 515 000 euroa). Tämä voi tarkoittaa, että tunnettu maamerkki, Hoito-ravintola, joudutaan sulkemaan.

Ravintolassa on vieraillut paikallisten lisäksi niin turisteja kuin julkkiksiakin, The Globe and Mail kertoo. Esimerkiksi koomikko Rick Mercer kokeili ravintolassa lettujen valmistamista. Ravintolassa ovat piipahtaneet myös jääkiekkoilijat Gordie Howe ja Jordan Staal. The Pittsburgh Penguinsin riveissä silloin pelannut Staal toi jopa Stanley Cup -pokaalin mukanaan ravintolaan.

Itse asiassa ravintola mainitaan jopa Lonely Planet -matkailusivustolla. Sivuston mukaan ravintola on tunnettu letuistaan.

– Meillä ei ole enää montaa paikkaa, joiden puoleen kääntyä (saadaksemme lahjoituksia ja tukijoita), Finlandia-yhdistyksen jäsen Kelly Saxberg kertoi The Globe and Mailille.

Mikäli Hoitoa ei onnistuta pelastamaan, menetys on henkilökohtainen 92-vuotiaalle Alex Shusterille. Venäjällä syntynyt mies tuli Kanadaan toisen maailmansodan jälkeen paetakseen sodan jälkeistä Saksaa. Mies sai pakolaisstatuksen ja hän muutti asumaan Thunder Bayhin.

– Ihmiset tapasivat tulla tänne, tunteakseen olonsa kotoisaksi, Shuster kertoi The Globe and Mailille.

– Ruoka oli aina hyvää, palvelu oli aina hyvää. Sain paljon ystäviä täällä. Nyt? Se on hyvin surullista, hyvin surullista.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt