”Kadonneella” Putinilla todella vauhdikas aamu: Onnitteli myös shakkinaisia - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

”Kadonneella” Putinilla todella vauhdikas aamu: Onnitteli myös shakkinaisia

Julkisuudelta piilossa oleva Venäjän presidentti Vladimir Putin huokuu työtarmoa ainakin Kremlistä tulvivien uutisten valossa.

Vladimir Putin on nähty varmuudella julkisuudessa viimeksi 5.3.2015. Arkistokuva.­

16.3.2015 12:21 | Päivitetty 16.3.2015 12:35

Venäläisten mediatietojen mukaan Putin on lentänyt varhain aamulla Pietariin tavatakseen tänään Kirgisian presidentin Almazbek Atambajevin.

Hän ehti ennen sitä määrätä asevoimien ison nyrkin, Murmanskin alueelle sijoitetun Pohjoisen laivaston täyteen valmiuteen. Kyseessä ovat joukkojen valmiusharjoitukset. Asiasta ilmoitti Venäjän puolustusministeri maanantaina. Valmiuteen asetetaan lähes 40 000 sotilasta, 41 sotalaivaa ja 15 sukellusvenettä.

Rauhanomaisempi ilmoitus Kremlistä tuli aamupäivällä, kun Putin lähetti tervehdyksensä Shakin naisten MM-kisojen 2015 -avajaisiin Sotshiin.

– Olen varma, että näistä kisoista tulee ikimuistoinen ja värikäs tapahtuma, jossa saamme todistaa taidokkaita kaksintaisteluita. Kisat myös auttavat lisäämään shakin suosiota Venäjällä ja maailmassa, viestittää Putin.

Lisäksi Kazakstanin presidentinkanslian mukaan Putinin viime viikolta peruttu matka Kazakstaniin toteutuu perjantaina.

Putinin on tällä matkalla määrä tavata Kazakstanin presidentti Nursultan Nazarbajev ja Valko-Venäjän presidentti Aleksander Lukashenko.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?