Ex-vanginvartijan rajut paljastukset: paritti työtovereitaan vangeille ja vankilan johtajille - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Ex-vanginvartijan rajut paljastukset: paritti työtovereitaan vangeille ja vankilan johtajille

New Yorkin Rikers Islandin vankila sijaitsee nimensä mukaisesti saarella.

New Yorkin Rikers Islandin vankila sijaitsee nimensä mukaisesti saarella.

Julkaistu: 15.3.2015 18:20

Rikers Islandin vankilassa työskennelleen Gary Heywardin väitteet tulivat julki uudessa kohukirjassa.

Erittäin pahamaineisessa Rikers Islandin vankilassa vanginvartijana työskennellyt Gary Heyward väittää uudessa Corruption Officer -kohukirjassaan, että hän paritti naispuolisia työtovereitaan vangeille ja vankilan johtajille. Asiasta kertoo New York Daily News verkkosivuillaan.

Heyward tuomittiin vuonna 2006 kahden vuoden vankeuteen, kun hän myönsi myyneensä vangille kokaiinia ja toiselle kännykän 500 dollarilla. Kirjassa mies paljastaa salakuljettaneensa vankilaan myös muun muassa savukkeita ja alkoholia.

Lehti ei tavoittanut vankilan henkilökuntaa kommentoimaan Heywardin väitteitä, mutta aiemmin nämä ovat viestineet miehen liioittelevan tekosiaan ja tahraavan osaston maineen.

Törmäsi lapsuudenkaveriinsa

Entinen sotilas Heyward pestattiin vanginvartijaksi vuonna 1996. Hän oli tuskin ehtinyt aloittaa työnsä Rikersissa, kun törmäsi jo lapsuudenystäväänsä Biziin, joka suoritti vankilassa tuomiotaan.

Biz ylipuhui Heywardin kuljettamaan tupakkaa telkien taakse. Vasta myöhemmin vartija sai selville, että paketit sisälsivätkin marihuanaa. Heyward sanoo, että kaverin petos teki hänestä ilkeän ja kyynisen.

Heywardin päällimmäinen syy rikoksiin oli rahantarve, sillä hän tarvitsi varoja elatusmaksuihin ja vedonlyöntivelkoihin. Hänellä oli tapana kiinnittää tavarat kehoonsa univormun alle, jolloin häntä ei tarkastettu metallinpaljastimen hälyttäessä.

Paritukseen Heyward ajautui naispuolisen vartijan ehdotuksesta. Hän lupasi tarjota suojelua kolmelle naiselle, jotka tarjosivat prostituutiopalveluita vangeille ja henkilökunnalle. Heywardin mielestä sopimus oli reilu.

Tämä valokuva on otettu Rikers Islandin vankilassa maaliskuun 12. päivänä.

Tämä valokuva on otettu Rikers Islandin vankilassa maaliskuun 12. päivänä.