HS: USA:n panssarivaunut Virossa – ”Pienikin varustus on pelote”

rac

Julkaistu:

Panssarivaunut Virossa
Virolaissotilaat pääsevät harjoittelemaan panssareiden kanssa ensimmäisen kerran itsenäisessä Virossa.
Neljä Yhdysvaltojen Abrams-panssarivaunua saapui lauantaina Viron Tapaan, kertoo Helsingin Sanomat. Panssarit kuljetettiin maan pohjoisosassa sijaitsevaan varuskuntaan rautateitse.

Kyseessä on ensimmäinen kerta, kun virolaissotilaat pääsevät harjoittelemaan panssarivaunujen kanssa itsenäisessä Virossa. Edellisen kerran panssareita on nähty maassa vuonna 1994, kun neuvostojoukot poistuivat rajan yli.

– Ne ovat ennen muuta osa sotilaallista pelotetta, jota Nato on lisäämässä Keski-Euroopassa, Viron puolustusvoimien operatiivisen osaston päällikkö Rain Jano arvioi panssarivaunujen saapumisen merkitystä HS:lle.

– Pienikin varustus on pelote. Se on parempi kuin ei mitään. Jos tänään täällä on panssarivaunujoukkue, vuoden päästä saattaa olla komppania, hän jatkaa.

Myös hävittäjiä tulossa

Viron Kansainvälisen puolustustutkimuskeskuksen tutkijas Tomas Jermalavicius kuitenkin korostaa, etteivät sotilaalliset valtasuhteet Itämeren alueella muutu mihinkään.

– Naton harjoituksissa puhe on muutamista tuhansista sotilaista, kun Venäjän harjoituksissa puhutaan pikemmin sadastatuhannesta, hän summaa.

Yhdysvaltojen sotilaskaluston määrä kasvaa alkavalla viikolla, kun toistakymmentä F16-hävittäjää saapuu Viroon ilmaharjoituksiin.

Oheisella ISTV:n videolla näkyy, kuinka Yhdysvaltojen sotilaskalustoa nousi maihin aiemmin tällä viikolla Latvian pääkaupungissa Riiassa. Kalusto kuuluu 3. jalkaväkidivisioonalle, joka osallistuu Atlantic Resolve –operaatioon.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt