Venäjältä täystyrmäys EU-armeijalle: ”Länsimaisen poliitikon tulehtuneen mielen keksintö”

Julkaistu: , Päivitetty:

EU-komission puheenjohtajan ehdotus EU:n oman armeijan perustamisesta aiheutti kitkerän reaktion Venäjällä.
EU-komission puheenjohtajan Jean-Claude Junckerin ehdotus oman armeijan perustamisesta Euroopan unionille on aiheuttanut odotetun reaktion Venäjällä. Ajatusta pidetään muun muassa ”provokatiivisena” ja ”aggressiivisena”.

Juncker esitti ehdotuksensa viikonloppuna saksalaislehden haastattelussa. Hän perusteli EU:n yhteistä armeijaa haastattelussa muun muassa kiristyneillä väleillä Venäjään. Junckerin mukaan armeija toimisi pelotteena ja olisi ollut hyödyllinen Ukrainan kriisin aikana.

Venäjän valtapuolueen Yhtenäisen Venäjän varapuheenjohtaja ja parlamentin alahuoneen eli duuman puolustusvaliokunnan jäsen Frans Klintsevitsh kommentoi Junckerin ajatusta kitkerästi.

– Ydinaseiden aikakautenamme lisäarmeijat eivät takaa minkäänlaista turvallisuutta, mutta provokaativinen rooli niillä voi olla, Klintsevitsh kommentoi Regnum-uutistoimistolle.

Muun muassa presidentti Sauli Niinistö kannatti viikonloppuna Junckerin ajatuksen kehittämistä. Myös Niinistön kommentti oli huomattu Venäjällä.

– On absoluuttisen tuntematonta, mitä länsimaisen poliitikon tulehtunut mieli keksii seuraavalla minuutilla, ja kaikkein surullisinta on, että tuollaiset ideat saavat kannatusta, Klintsevitsh laukoi.

Klintsevitsh tunnetaan presidentti Vladimir Putinin valtapuolueen kovan linjan edustajana. Hän on ollut keskeisesti mukana muun muassa anti-Maidan-liikkeessä, joka pyrkii estämään Ukrainan esimerkin mukaiset niin sanotut katuvallankumoukset Venäjällä.

Klintsevitshin mukaan uuden armeijan muodostaminen Eurooppaan ei tullut kenellekään mieleen edes Naton ja Varsovan liiton kovimpinakaan vastakkainasetteluiden aikana.

– Mutta nyt, kun ei ole enää aikoihin ollut Varsovan liittoa, tämä onkin yhtäkkiä välttämätöntä. On syytä arvella, että Euroopan armeijaa ajatellaan lisänä Natolle. Samaan aikaan länsimaisilla poliitikoilla riittää omatuntoa syyttää Venäjää aggressiivisuudesta, Klintsevitsh totesi.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt