Raivostunut ihmisjoukko tunkeutui vankilaan Intiassa – hakkasivat raiskauksesta epäillyn hengiltä - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Raivostunut ihmisjoukko tunkeutui vankilaan Intiassa – hakkasivat raiskauksesta epäillyn hengiltä

Miestä epäiltiin nuoren opiskelijanaisen raiskauksesta.

6.3.2015 14:09

Tuhansien raivostuneiden ihmisten joukkio tunkeutui torstaina vankilaan Intian pohjoisessa Nagalandin osavaltiossa. Poliisi oli sen verran myöhässä tilanteessa, että raivoavat kansalaiset ehtivät hakata raiskauksesta epäillyn 35-vuotiaan liikemiehen kuoliaaksi.

Poliisin mukaan väkijoukko raahasi miehen ulos vankilan alueelta, repi häneltä vaatteet päältä ja pahoinpiteli kuoliaaksi. Alastonta miestä raahattiin pitkin katuja siihen asti, että poliisin onnistui hajottaa tuhansien kiihtyneiden ihmisten joukko.

– Vankilan turvallisuusviranomaiset jäivät alakynteen ihmisjoukon edessä, sanoi osavaltion pääministeri T. R. Zeliang Reutersin mukaan.

Yksi väkijoukkoon kuulunut ihminen kuoli ja useita loukkaantui poliisin ammuttua kansalaisia kohti.

Raiskausrikokset ovat saaneet Intiassa paljon huomiota vuonna 2012 New Delhissä tapahtuneeseen äärimmäisen raa’an nuoren naisen raiskauksen jälkeen. Useamman miehen joukko hyökkäsi tuolloin 23-vuotiaan elokuvista palaamassa olleen naisen kimppuun ja raiskasi hänet bussissa. Miehet myös pahoinpitelivät naista rautatangolla ja lopuksi heittivät hänet ulos liikkuvasta bussista. Naisen vammat olivat niin vakavat, että hänet lennätettiin sairaalahoitoon Singaporeen. Siellä hänet leikattiin kolmesti, mutta hän kuoli vammoihinsa kaksi viikkoa tapahtuneen jälkeen.

Vanha raiskaustapaus nousi esiin, kun sitä käsitellyt britti Leslee Udwinin dokumentti sai ensi-iltansa tällä viikolla.

Udwin haastatteli joukkoraiskaukseen osallistuneita miehiä ja kertoi brittimedialle antamissaan haastatteluissa kuinka vähän myötätuntoa he uhriaan kohtaan tunsivat. Yksi raiskaajista sanoi, että uhri sai syyttää itseään, kun joutui raiskatuksi.

– Kunnon tytöt eivät harhaile ulkona yhdeksän jälkeen illalla. Tyttö on enemmän itse syypää raiskaukseen kuin pojat, mies sanoi Udwinin haastattelussa.

– Kotiaskareet ja taloudenpito ovat tytöille, eivät huonoja tekoja varten olevat diskot ja baarit iltaisin tai vääränlaiset vaatteet. Vain 20 prosenttia tytöistä on kunnollisia, mies jatkoi ja lisäsi, että tyttö oli läksynsä ansainnut.

– Hänen olisi vain pitänyt ottaa läksy vastaan.

Intiassa Udwinin dokumentti ehdittiin kieltää, mutta se on levinnyt sosiaalisen median avulla ja saanut suurta huomiota maassa, jossa naisen raportoidaan joutuneen raiskatuksi 21 minuutin välein.

Intian naisten ja tyttöjen asema on ollut perinteisesti huono. Naisiin kohdistuvat seksuaalinen ahdistelu, perheväkivalta ja happoiskut ovat arkipäivää. Intian kansallisen rikostilaston mukaan viime vuonna naisia kohtaan suunnattiin Intiassa 309 546 väkivalta- ja seksuaalirikosta. Se oli lähes 70 000 raportoitua rikosta enemmän kuin edellisenä vuonna.

Juttua muokattu 8.3.2015: 35-vuotias oli vankilassa epäiltynä raiskauksesta, ei tuomittuna.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?