Verkon ”räjäyttänyt” mekko kampanjassa väkivaltaa vastaan - ”Miksi on niin vaikeaa nähdä sinistä ja mustaa?” - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Verkon ”räjäyttänyt” mekko kampanjassa väkivaltaa vastaan - ”Miksi on niin vaikeaa nähdä sinistä ja mustaa?”

Sinimustan kohumekon kultavalkoinen versio valjastettiin väristä riitelemistä vakavampaan tarkoitukseen.

6.3.2015 17:42

Viime viikolla vaikutti siltä, että internetiin mahtui vain yksi puheenaihe. Verkossa levisi kuva brittivaatekauppa Roman Originalsin sinimustasta mekosta, joka näytti toisten silmissä kultavalkoiselta.

Artikkelin videolla ISTV:n raportti sinimustasta mekosta.

Vääntöä mekon väristä käytiin päiväkausia sekä sosiaalisessa että perinteisessä mediassa. Mielipiteensä asiasta kertoivat paitsi maailmantähdet ja tavikset, myös ne, joilla oli tarjota tieteellinen selitys sille, miksi eri ihmiset näkivät mekon eri värisenä.

Myyntiään kohun myötä rutkasti kasvattanut Roman Originals kertoi harkitsevansa myös kultavalkoisen version valmistamista.

Mekon aiheuttama mylläkkä vaikuttaa siirtyneen nyt uudelle tasolle, sillä perjantaina mekko valjastettiin osaksi naisiin kohdistuvan väkivallan vastaista kampanjaa. Etelä-Afrikan Pelastusarmeija julkaisi Twitter-tilillään kampanjakuvan, jossa kohumekosta valmistettuun kultavalkoiseen versioon verhoutunut nainen makoilee oikealla kyljellään.

Katse kohdistuu kuitenkin ennen kaikkea naisen kehossa oleviin mustelmiin ja ruhjeisiin. Kuvan oikeaan yläkulmaan on liitetty teksti ”Miksi on niin vaikeaa nähdä sinistä ja mustaa?”

Why is it so hard to see black and blue? One in 6 women are victims of abuse. #StopAbuseAgainstWomen pic.twitter.com/FgDdKdsMMb— TheSalvationArmySA (@SalvationArmySA) 6. maaliskuuta 2015

– Ainoa illuusio on se, että luulet sen olleen hänen valintansa. Yksi kuudesta naisesta joutuu väkivallan uhriksi. Pysäytä naisiin kohdistunut väkivalta, kysymyksen alta löytyvässä pienemmässä tekstissä sanotaan.

Naisiin kohdistuva väkivalta on vakava ongelma erityisesti Etelä-Afrikassa, joka löytyy kärkisijoilta useista asiaa koskevista tilastoista.

Jos kuva ei näy selaimessasi kunnolla, voit katsoa sen myös tästä linkistä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?