Poliisi ampui kodittoman miehen Los Angelesissa – video leviää netissä - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Poliisi ampui kodittoman miehen Los Angelesissa – video leviää netissä

Yhdysvalloissa Los Angelesissa poliisi on ampunut kodittoman miehen kuoliaaksi. Tilanteesta on kuvattu video, joka on julkaistu netissä.

2.3.2015 6:01 | Päivitetty 2.3.2015 6:23

Yhdysvalloissa Los Angelesissa poliisin epäillään ampuneen kodittoman miehen kuoliaaksi. Tilanteesta on kuvattu video, joka on julkaistu netissä.

Videossa näkyy, kuinka koditon riitelee useiden poliisien kanssa. Kun mies yrittää huitaista poliiseja, hänet painetaan maahan. Videolla kuuluva ääni käskee pudottamaan aseen, jonka jälkeen kuuluu viisi laukausta. Paikallisen median mukaan ainakin yksi poliisi avasi tulen. Mies todettiin kuolleeksi sairaalassa pian ampumisen jälkeen.

Ampuminen tapahtui Skid Row’n alueella kaupungin keskustassa. Alueella on paljon kodittomien palveluita ja majapaikkoja. Monet kodittomat myös asuvat teltoissa jalkakäytävillä. Silminnäkijän mukaan surmansa saanut koditon oli riidellyt teltassaan jonkun toisen henkilön kanssa. Poliisi oli saanut hälytyksen paikalle ryöstön vuoksi.

Los Angeles Timesin mukaan poliisi ei ole toistaiseksi kertonut kuolleen miehen henkilöllisyyttä tai sitä, kuinka moni poliisi oli osallisena tilanteessa. Poliisin tiedottajan mukaan yksikään poliisi ei loukkaantunut tilanteessa. Lehden haastattelemien silminnäkijöiden mukaan koditon tunnettiin katunimellä Africa.

Poliisin käyttämä väkivalta on ollut viime aikoina paljon protesteja Yhdysvalloissa. Näkyvintä kritiikkiä on herättänyt viime elokuussa Fergusonissa tapahtunut 18-vuotiaan aseettoman Michael Brownin ampuminen.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?