Liki kaksisataa kokoontui Venäjän lähetystön eteen surumielenosoitukseen - myös puhemies Heinäluoma paikalla - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Liki kaksisataa kokoontui Venäjän lähetystön eteen surumielenosoitukseen - myös puhemies Heinäluoma paikalla

Venäjän suurlähetystön edustalle kerääntyi Helsingissä noin kaksisataa ihmistä surumielenosoitukseen Boris Nemtsovin murhan vuoksi.

Eero Heinäluoma surumielenosoituksessa.

28.2.2015 21:25

Murheelliset ihmiset halusivat ilmaista surunsa oppositiojohtajan kuoleman ja sananvapauden vuoksi. Suurlähetystön aidan edustalle tuotiin kuvia ja paljon kynttilöitä.

Myös eduskunnan puhemies Eero Heinäluoma (sd) tuli suru-uutisen järkyttämänä paikalle.

– Naapurimaan parlamentin jäsen on kylmäverisesti murhattu. Kyllä se koskettaa. Tulin koska halusin ilmaista osanottoni omaisille ja kaikille venäläisille tapahtuneen johdosta.

Heinäluoma ei tuntenut Nemtsovia henkilökohtaisesti, mutta kertoo olleensa joskus samoissa kokouksissa. Kirjoitusten perusteella hän kuvailee Nemtsovia hyvin tulisieluiseksi ja ihmiseksi, joka ottaa voimakkaasti kantaa.

– On tärkeää, että tähän puututaan ja asia selvitetään, jotta parlamentin jäsenet tuntevat olonsa turvalliseksi, jotta he voivat tehdä sen tehtävän mikä kansanvallassa heille kuuluu ja jotta heidän mielipiteen vapauttaan kunnioitetaan puoluekannasta riippumatta.

Heinäluoma uskoo, että Nemtsovin murhan tragedia yhdistää Venäjää kansakuntana.

– Tällaiselle väkivallalle halutaan laittaa stoppi. Ihmisten oikeutta mielipiteidensä ilmaisuun halutaan kunnioittaa.

Muun muassa Pirkko Saisio ja Eero Heinäluoma osallistuivat surumielenosoitukseen.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?