Kommentti: Sunnuntai näyttää opposition voiman - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Kommentti: Sunnuntai näyttää opposition voiman

Boris Nemtsov sai neljä luotia selkäänsä juuri ennen hänen sunnuntaiksi Moskovan laitamille koollekutsumaansa suurmielenosoitusta Ukrainan sotaa vastaan.

28.2.2015 17:22

Mielenosoituksesta tulee nyt surumarssi, järjestäjät ilmoittivat lauantaina. Moskovan viranomaiset antoivat siihen luvan pienen epäröinnin jälkeen.

Sunnuntaina nähdään, nostaako Nemtsovin murha sellaisen surun ja vihan aallon, joka antaa Venäjän oppositiolle uutta voimaa. Sellainen voimannäyttö olisi suora viesti Kremliin: me olemme täällä vielä, meitä ei ole vaiennettu, me emme hyväksy sotapolitiikkaa.

Sunnuntaina nähdään myös se, yrittääkö kansallismielisiä voimia yhteen kokoava Antimaidan-liike häiritä tai tukahduttaa mielenosoitusta.

Antimaidanin johtajat ovat vakuuttaneet estävänsä mahdolliset ”värivallankumoukset” Venäjällä vaikka väkivalloin. Hiljattain liike kokosi Moskovan keskustaan kymmeniä tuhansia kannattajiaan.

Surumarssi on nyt laillinen. Mellakkapoliisin rooli on vastata sen sujumisesta turvallisesti. Toivottavasti mitään provokaatioita ei tule.

Sunnuntaista on tulossa dramaattinen päivä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?