Laamadraama Arizonassa: musta otettiin kiinni ennen valkoista - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Laamadraama Arizonassa: musta otettiin kiinni ennen valkoista

Karkuteillä olevat arizonalaislaamat saivat viisiminuuttisen julkisuutta maailman mediassa.

Kuvan laama ei liity tapaukseen.­

27.2.2015 0:59

Musta ja valkoinen laama aiheuttivat pienen jännitysnäytelmän torstai-iltapäivänä Arizonan Sun Cityssä. Alun perin Andien kuormajuhdiksi jalostetut eläimet pinkoivat asfalttia pitkin minkä sorkistaan pääsivät, kun poliisi ja puoli kaupunkia yritti lassota niitä kiinni.

Kovatasoinen rosvo ja poliisi -tyyppinen kilvoittelu herätti myös median huomion. Fox Newsin kamera tallensi poukkoilevien eläinten ja niitä jahtaavien poliisin ja cowboy-henkisten kansalaisten liikkeet. Samalla Fox Newsin toimittaja Shepard Smith (jonka nimi tarkoittaa suomeksi paimenta) selitti kuinka laamaeläinten paimentaminen kaupungista kotiin eteni.

– Seuraamme tänään laamajahtia. Meillä on kaksi kopteria paikalla, kertoi Smith suorassa lähetyksessä laamajahdista.

Otteista ja piiritysyrityksistä päätellen laaman jahtaamisen taktiikkaa ei opeteta ainakaan Arizonan poliisikoulussa.

– Olemme etsineet tässä internetistä tietoja laamoista ja koska tämä tieto on Googlessa, se ovat tietysti totta. Tässä vinkkejä sivustolta... ”Goodnewsllamas.com”. Kas tässä, ”kuinka saat laaman kiinni, esitelmöi Smith studiossa.

– Kas tässä, asioita, jotka saavat laamat paniikkiin: Jos nuori laama erotetaan emästään. Jos laama siirretään uuteen ympäristöön ilman laumaansa. Koirat. Ja tämä kohta: Älä yritä jahdata laamaa. Iso joukko ihmisiä saa laaman paniikkiin. Taidamme tehdä jotakin taktisia virheitä, pohti Smith Fox Newsin studiossa samaan aikaan, kun suorassa lähetyksessä ihmiset yrittivät piirittää valkoista laamaa.

UPDATE: Black llama in custody, while llama still on the lam. Coverage continues ahead pic.twitter.com/UvWdxQdJnv— Shepard Smith (@ShepNewsTeam) 26. helmikuuta 2015

(Jos twiitti ei näy oikein, katso se tästä.)

Lopulta ihmisten lehmipoikavaistot näyttävät kuitenkin ottaneen vallan, ja karkurilaamat saatiin yksi kerrallaan lassottua kiinni. Ensin naru saatiin laamoista pienemmän ja tummemman kaulaan. Kiinniotto tapahtui paikallisen ostoskeskuksen pihalla.

Pian sen jälkeen valkoinenkin laama joutui antautumaan, kun se ajettiin ensin kiinni lava-auton kanssa ja lassonaru sujahti pään yli.

It's over -- both Llamas llassoed. That was fun while it lasted pic.twitter.com/6af6JJqbYo— Shepard Smith (@ShepNewsTeam) 26. helmikuuta 2015

(Jos twiitti ei näy oikein, katso se tästä.)

Watch the latest video at video.foxnews.com

– Miksi me näytämmekään tällaista? Koska meillä on live-kuvaa karkuteillä olevista laamoista, tietysti. Meillä on kyllä juttuja Isiksestä ja sen sellaisesta, mutta jätetään vaikka mainokset pois, jos lähetysaika loppuu kesken, Smith kiteytti koko viisiminuuttisen suoran jännitysnäytelmän tarkoituksen.

Fox News ei vielä illalla ollut onnistunut selvittämään missä laamakarkulaisten koti oli. Myöhemmin illalla myös BBC uutisoi laamojen seikkailusta.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?