Britannia lähettää sotilasneuvonantajia Ukrainaan - Cameron mainitsi pelottavasta uhkakuvasta - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Britannia lähettää sotilasneuvonantajia Ukrainaan - Cameron mainitsi pelottavasta uhkakuvasta

Britannian pääministeri sanoo, että jos Venäjää ei pysäytetä, seuraavaksi on Moldovan tai Baltian maiden vuoro.

24.2.2015 19:02 | Päivitetty 24.2.2015 19:19

Britannian pääministeri David Cameron kertoi maan parlamentissa, että Britannia aikoo lähettää armeijansa henkilökuntaa maaliskuussa Ukrainaan.

– Seuraavan kuukauden aikana aiomme lähettää Britannian armeijan henkilökuntaa tarjoamaan neuvoja ja koulutusta tiedustelusta logistiikkaan ja aina lääkintähoitoon.

Venäjä-mieliset separatistit kutsuivat toimittajia todistamaan, kun he vetävät raskasta asekalustoaan pois etulinjasta tulitaukosopimuksen mukaisesti. Ukraina on syyttänyt kapinallisia siitä, että he käyttäisivät aselepoa vain valmistautuakseen uuteen hyökkäykseen.

Cameron sanoi, että Britannia aikoo kehittää Ukrainan jalkaväen koulutusohjelmaa joukkojen suorituskyvyn parantamiseksi. Hän korosti, että Britannian henkilökunta pysyy kaukana etulinjasta eikä osallistu taisteluihin.

Pääministeri ei sulkenut pois sitäkään, että Britannia aseistaisi Ukrainaa jossain vaiheessa. Tällä hetkellä lähimpänä totuutta on kuitenkin muu materiaaliapu kuin aseet.

– Jos emme asetu Venäjää vastaan pitkässä kaavassa, se tulee vahingoittamaan meitä kaikkia, sillä se tulee johtamaan vain suurempaan epävakauteen. Seuraavana on Moldovan tai jonkun Baltian maan vuoro.

 

 

Yllä oleva video kertoo taisteluista Itä-Ukrainassa.

Ukrainan armeijan sotilaita Debaltseven taistelun jälkeen.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?